Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Rechtbank Zutphen

Burgemeester sluit woning Gorinchem vanwege vondst amfetamine

10 december 2019 om 13:52 Misdaad

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant heeft vandaag een woning aan de Twijnderstraat gesloten omdat er op 31 oktober door de politie een handelshoeveelheid amfetamine werd aangetroffen. Verder werd er in de woning ketamine en een geldbedrag aangetroffen. De verdovende middelen en de overige zaken zijn door de politie in beslag genomen.

Het pand wordt voor de duur van drie maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand, waar drugs gefabriceerd of verhandeld worden, sluiten.

Het aanpakken van drugsgerelateerde activiteiten heeft hoge prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt onveiligheid en overlast met zich mee voor de omgeving omdat het een aanzuigende werking heeft op criminele activiteiten.

De sluiting van het pand is erop gericht een aantal doelen te bereiken, namelijk de bekendheid van het pand als drugsadres teniet te doen, een signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn, alsook een verdere aantasting van het woon- en leefklimaat te voorkomen. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden tegen drugscriminaliteit.

advertentie
advertentie