Chitlin Crew tijdens het Waterpoort festival
Chitlin Crew tijdens het Waterpoort festival P. Fijan

Bluesband "Chitlin Crew" weer terug naar Gorinchem.

11 december 2019 om 11:54 Muziek Deel je nieuws

Plug In Kerstspecial met Chitlin Crew

De laatste editie van het Plug In Cafe aan de Grote Haarsekade in Gorinchem wordt zondag 22 december een bijzondere met de bluessensatie van dit moment: Chitlin Crew. Uit Rotterdam en omstreken, dus blues met ballen en op verzoek van veel vaste bezoekers van het Plug In Cafe.

'We komen daar graag', aldus zanger/gitarist John Fijan die met zijn band een druk jaar achter de rug heeft. 'Een nieuwe CD (Born to Cry) en een nieuwe op komst en een groeiend aantal optredens. 'Blues is weer helemaal in gelukkig, ondanks alle nieuwe stromingen van de afgelopen jaren. Voor ons is de interactie met het publiek het belangrijkst. Daar doe je het voor'.

De naam Chitlin Crew verwijst naar het roemruchte Chitlin Circuit in de USA, waarin een groot aantal van beroemde artiesten hun brood verdienden. Deze artiesten zijn voor altijd de voorbeelden en helden van de band, en worden door hen op deze wijze geëerd. Deze band moet je live hebben gezien!

Zes gepassioneerde en ervaren muzikanten met een eigen repertoire en sound vanuit de bluesharten van de bandleden. Tot voor kort speelde de band veel covers maar vanuit deze muzikaliteit zijn de eigen nummers ontstaan die variëren van stevige blues/rock tot gevoelige ballads en af en toe ook tegen andere stijlen aan flirten. Hun originele liedjes en live shows zorgen ervoor dat het dak er altijd af gaat, waar ze ook komen.
De band bestaat naast John Fijan (zang/gitaar) uit Dick Bax (bas), Louis Beckers (saxofoon en mondharmonica), Jory Visser (Toetsen), Loet van Broekhoven (drums) en Joris van Leeuwen (gitaar).

'Hoe ik de band het beste kan omschrijven? Als een een-eiige zesling' vervolgt Fijan, terwijl hij een setlist toont met vooral veel eigen werk. 'Ons repertoire laat zich niet in een vakje duwen. Het is dan weer ingetogen en dan weer vuurwerk'.

PoGo behoort tot zijn favoriete podia. 'Een perfect geluid en perfecte geluidsmensen. Maar ook het publiek spreekt ons aan. We spelen daar nu geloof ik voor de vierde keer en het wordt steeds drukker en dat verwacht ik nu ook'.

Het Plug In Cafe opent 22 december om 15.00 uur de deuren, een half uurtje later begint Chitlin Crew. De toegang is gratis, parkeren ook.

advertentie
advertentie