Het Mikaroso Piano Ensemble.
Het Mikaroso Piano Ensemble. Lionsclub Land van Heusden en Altena

Nieuwjaarsconcert 2020 in Woudrichem

12 december 2019 om 10:06 Muziek Deel je nieuws

Fontys Hogeschool voor de Kunsten en de Lions van Heusden en Altena slaan de handen ineen voor een feestelijk nieuwjaarsconcert 2020. Studenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) en de Master of Music in Tilburg verzorgen dit Nieuwjaarsconcert.

De Lionsclub Land van Heusden en Altena is druk bezig met de organisatie. Het concert vindt plaats op zaterdag 11 januari in de St. Martinuskerk te Woudrichem. De samenwerking met Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg is nieuw. Muziekstudenten van deze opleiding hebben auditie gedaan voor een optreden tijdens het concert. Inmiddels hebben de Lions hun keuze gemaakt. 

De Lionsclub is een charitatieve club waarin de leden vriendschappelijk samenwerken. Zo worden er activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor goede doelen. Het Nieuwjaarsconcert is hier een bekend voorbeeld van.

Nieuw concept

Omdat tijden veranderen en de werving van sponsoren steeds moeilijker wordt, is nu gekozen voor een nieuwe opzet. Hiermee hopen de Lions de toekomst van het Nieuwjaarsconcert veilig te stellen en een evenement van hoog niveau te behouden voor Altena. AMPA is een vierjarige bachelor muziekvakopleiding en de masteropleiding duurt twee jaar. De studenten zijn van hoog niveau. Op 16 november is een voorselectie gehouden tijdens de open dag van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Acht ensembles zijn beoordeeld door een vakjury en leden van de Lionsclub. De beste vier treden op tijdens het Nieuwjaarsconcert, waar zij strijden om de eerste, tweede, derde en vierde prijs. Het publiek maakt de keuze.

De volgende ensembles zijn op 11 januari te horen:

- Het duo tenorsaxofoon (Bruno Alonso) en orgel (Niels de Klerk), uitgevoerd op het kerkorgel van de St. Martinuskerk, met werken van onder andere J.S. Bach.
- Een ensemble met fluit (Eduardo Gaspar Polo Baader), klarinet (Noelia Rodriguez) en piano (María Luisa Parajo Bullón) voert een mooi luister- en schouwspel uit met muziek van Poulenc.
- Een duo zang (Markéta Palová) en gitaar (Johan Timmermans) voeren liederen van Giuliani, Rodrigo, Culotti en Schubert uit.
- Vier pianisten (het Mikaroso Piano Ensemble) op twee vleugels met werken van onder andere Lavignac en Stravinsky.

Toegangskaarten kosten 25 euro. Voor vragen en reserveringen kan men terecht bij Luuk de Boer, 06 53659501 of lionsnieuwjaarconcert@gmail.com.

Voor vragen op muzikaal gebied: Chris van de Kuilen, 06 52329423 of chrisvandekuilen@hotmail.com

advertentie
advertentie