Afbeelding
Marcel Koppen

Druk bezig met voorbereidingen Santa Run

15 december 2019 om 12:37 Evenementen

GORINCHEM Het is al bijna zo ver: op zaterdagmiddag 21 december vindt de 12e editie van de Rotary Santa Run plaats. De honderden deelnemers beginnen zaterdag om 14:30 met de warming up, maar achter de schermen zijn de vrijwilligers al veel langer bezig. Zonder vrijwilligers kan de Santa Run immers niet bestaan.

door Lucas Versteeg

Entertainer Henry Wessels gaat het evenement presenteren, net als tijdens de vorige jaren. ,,Het is een van de leukste evenementen van het jaar. Daar bedoel ik mee: het is echt een feel good event. Ik probeer een gezellige sfeer te creëren en mensen te laten verbinden met elkaar. Dans lekker mee en haak in!" Henry is een ervaren presentator, dus last van zenuwen heeft hij nauwelijks. ,,Als ik dan van mijn dorp Vuren naar Gorinchem ga, zie ik overal mensen in rode pakken fietsen en lopen. Iedereen heeft hetzelfde doel. Heerlijk toch?"

Naast het presenteren, zorgt Henry voor de muziek voor en na de Santa Run. ,,Dat worden kerstliedjes natuurlijk! Maar ik kies elk jaar ook één of twee aparte en unieke liedjes, omdat het leuk is om wat afwisseling te hebben."

Larissa Bakker van LaRizz Dance studio's zorgt al zo'n vier jaar met haar dansgroepje voor entertainment en de warming up. ,,We zijn nu drie weken aan het trainen. Nadat de Sinterklaasshows voorbij waren, konden we hiervoor oefenen!" Samen met een groep van acht meiden tussen de 10 en 15 jaar geeft ze een dansoptreden. ,,Als je op dat podium staat en boven iedereen uitsteekt, is dat heel gaaf. Al die kerstmannenpakken! De eerste keer was heel indrukwekkend, maar het is nu natuurlijk nog steeds harstikke leuk."

Met de entertainment zit het dus wel goed, maar heeft iedereen zijn pak al klaarliggen? Volgens Ben Groot, van Primera Arkelstraat, komt het nog wel eens voor dat mensen daar erg laat mee zijn: ,,Soms gingen mensen zich nog omkleden in de winkel!" Bij de Primera Arkelstraat zijn de pakken te koop. ,,Mensen reageren altijd enthousiast! Met de verkoop gaat het ook prima. Op 6 december begon de verkoop en de eerste klant kwam direct. Die was er vroeg bij! Het totale plaatje van de Santa Run is gewoon erg leuk, mensen vinden het leuk om dit samen te doen en om zo samen de goede doelen te steunen."

Wil jij nog meedoen aan de Rotary Santa Run? Je pak reserveren kan via https://gorinchem.rotarysantarun.nl/inschrijven-rotary-santa-run-gorinchem/

Of koop je pak direct bij één van de 5 verkooppunten: Bruna Piazza centrum, Wereldwinkel Langendijk, Primera Arkelstraat, Primera Hoofdalem, Plus Elbert v/d Doel (Oost). Let op: scholieren die zich in een groep van 10 of 20 online inschrijven, krijgen een leuke groepskorting!

Rotary Gorinchem, Santarun 2018
Rotary Gorinchem, Santarun 2018
advertentie
advertentie