de nieuwe lichting Gorcumologen
de nieuwe lichting Gorcumologen Maarten Venhovens

100-ste diploma Gorcumkunde

15 december 2019 om 01:30 Overig Deel je nieuws

In het najaar van 2017 werd op initiatief van stadsomroeper Roy Grünewald, Wil Funk en Marianne Rijkhoek gestart met een cursus ‘Gorcumkunde’. Sindsdien zaten alle cursussen die tweemaal per jaar van start gaan vol. Op het eind van de vijfde cursus werd op zaterdag 14 december in restaurant Metropole voor de honderdste keer het diploma uitgereikt aan Nell Plate die is gekozen op basis van datum van inschrijving.

In tien interessante lessen en excursies worden cursisten opgeleid tot ‘Gorcumoloog’. Dat is iemand die heel veel weet over onze stad. Een aantal cursisten zijn dan ook doorgestroomd als stadsgids of gastheer/vrouw. De hele cursus is eigenlijk een ontdekkingsreis. Niet alleen door de geschiedenis en verhalen van Gorinchem, maar ook komt men alles te weten over de vestingwerken, de vestingdriehoek, kunst en architectuur. Kortom, eigenlijk alles wat deze stad zo bijzonder maakt. Niet met jaartallen maar vooral met verhalen. Zelfs mensen die al jaren in Gorinchem wonen waren steeds verrast over zoveel kennis van de bevlogen docenten.

In januari gaat de volgende cursus van start, maar die is reeds vol geboekt. Wel kan men zich alvast aanmelden voor de najaarscursus in september 2020 via www.gorcumeducatie.nl      

advertentie
advertentie