wim den besten

Knappe winst GKV Enomics

15 december 2019 om 17:53 Korfbal

GORINCHEM Zaterdag behaalde GKVEnomics in een goed gevulde Van Rappardhal in een boeiend duel een knappe 25 – 24 overwinning op KVS Maritiem na een 15 – 10 ruststand.

Het Gorinchemse standaard korfbalteam begon direct sterk, zowel aanvallend als in verdedigend opzicht en nam binnen 5 minuten een 4 – 1 voorsprong. KVS kwam terug tot 6 – 4. Gesteund door een kort dekkende verdediging gekoppeld aan een sterke verdedigende rebound liep GKVEnomics bij 9 – 7 . uit dankzij mooie afstand treffers van Nienke van der Weijden van Maren en Mats den Besten en Niek van der Weijden naar 15 – 10 bij rust. Na rust scoorde KVS uit Scheveningen direct met een hoog scoringspercentage in 4 minuten 4 doelpunten Tussenstand 15 – 14.

Pepijn Kuijntjes liet KVS niet gelijk komen door van afstand te scoren 16 – 14. KVS haakte direct weer aan, maar Mats den Besten en weer Pepijn Kuijntjes zorgden voor een ruimere marge 18 – 15. KVS kwam weer terug tot 19 – 18 met nog 15 minuten op de klok. De spanning was te snijden. De Gorcummers vochten voor ieder punt. Maren den Besten scoorde 20 – 18. 20 – 19 Panagos Iliadis maakte een korte kans geboden door Mats de Besten goed af 21 – 19. Kevin van Beest aanvallend in de ploeg voor Pepijn Kuijntjes. Maren den Besten 22 – 20. Pepijn Kuijntjes in de verdediging terug gewisseld. Weer korte kans benut door Panagos Iliadis 23 – 20 met nog 6 minuten te gaan. Een fraaie aktie van Ismay Bussing en een beauty van een doorloopbal van Niek van der Weijden betekende 25 – 21 met nog 4 minuten te gaan. Mats den Besten aan de enkel geblesseerd aan de kant. KVS kwam weer terug tot 25 – 23 met nog 1 minuut.53 op de klok. De GKV aanval hield de bal aardig in de ploeg. Toch scoorde KVS nog eenmaal 25 – 24.

Via deze overwinning tot stand gekomen dankzij sterk teamwerk, met scorend weer een belangrijke inbreng van de dames van met name Nienke van der Weijden 5 maal en Maren den Besten 4 maal, staat GKV Enomics nu op een gedeelde tweede plaats achter koploper Sporting Trigon, de eerstvolgende tegenstander na het Kerstreces uit in Leiden op 11 januari 2020.