Leden van het OP vullen een busje met pakketten voor de Voedselbank.
Leden van het OP vullen een busje met pakketten voor de Voedselbank. Open Pastoraat

Open Pastoraat met omgekeerde adventskalender in actie voor Voedselbank

15 december 2019 om 19:55 Maatschappelijk Deel je nieuws

Protestantse gemeente het Open Pastoraat heeft de afgelopen weken actie gevoerd voor de Voedselbank. Dit hebben ze gedaan in de vorm van een omgekeerde adventskalender.

Iedereen kent wel de adventskalender waarbij je in aanloop naar Kerst elke dag een cadeautje, chocolaatje of speciaalbiertje krijgt. Bij de omgekeerde adventskalender gaven de leden van de gemeente juist elke dag iets weg, bijvoorbeeld een rol beschuit of een pak koffie. Zo vulden alle deelnemers een doos vol boodschappen. Deze pakketten werden afgelopen zondag gedoneerd aan de Voedselbank. De actie was een succes, zelfs mensen van buiten de kerkelijke gemeente namen deel. Totaal zijn er meer dan 60 dozen gevuld voor klanten van de Voedselbank.

Het Open Pastoraat is een gemeente voor eigentijds geloven. De gemeente noemt zichzelf ‘open’, omdat dat de manier is waarop de leden in het geloof willen staan: door met een open en geïnteresseerde blik te kijken naar traditie en kerkzijn, om van daaruit eigen keuzes te kunnen maken die passen bij deze tijd. Daarnaast staat het Open Pastoraat open voor iedereen die anders denkt, voelt en gelooft.

Komende Kerst geeft de gemeente nieuwe woorden aan oude verhalen met het thema ‘Leven geven’. Dit doen ze dit jaar voor het eerst in hun nieuwe onderkomen, Koninklijke Harmonie De Bazuin. Het belooft een muzikale dienst te worden waarin het koor Pastorale zingt, met muzikale begeleiding van Siebren Zwaan. De kinderen maken in hun eigen dienst een slinger van lichtpuntjes.

De kerstviering van het Open Pastoraat vindt plaats op 25 december om 10.00 uur in Koninklijke Harmonie De Bazuin, Dalemwal 15d. Meer informatie is te vinden op www.openpastoraat.nl

advertentie
advertentie