Een korte tactiekbespreking met coach Freek Brouwers.
Een korte tactiekbespreking met coach Freek Brouwers. PCG

Waterpolodames nemen revanche

16 december 2019 om 08:57 Waterpolo

GORINCHEM In Alblasserdam werd door Dames 1 zaterdagavond de laatste waterpolo wedstrijd voor de winterstop gewonnen met 3-13. In de eerste competitie wedstrijd hadden ze gelijk gespeeld tegen de dames van De Wiekslag en daarom was het team gedreven om alle punten mee naar huis te nemen.

Ondanks dat de dames erop gebrand waren om deze wedstrijd te winnen bij deze tegenstander begonnen ze rustig aan de wedstrijd. Gelukkig resulteerde dit niet in doelpunten van de Wiekslag. Na mate de wedstrijd vorderde schroefden de dames het tempo omhoog, raakten zij meer in de wedstrijd en daar vloeide gestaag doelpunten uit.

Ook werd het kwaliteitsverschil gedurende de wedstrijd steeds duidelijker. Dit bleek ook uit de periodestanden waarbij de dames in de laatste set de dames van de Wiekslag volledig overvleugelden door 5 doelpunten te scoren. De tegenstander kon geen vuist meer maken in de aanval en de Linge/ PCG werd keer op keer gevaarlijk in de omschakeling.

Doelpunten makers: Lupi Lopez Caridad (4) Iris Schepers (3), Kimberly de Pater en Merel van der Veen (2), Floor Groeneveld en Jasmijn van Wijk (1)

advertentie
advertentie