Heeft De Nieuwe Doelen als gebouw een toekomst? Het college vindt van wel.
Heeft De Nieuwe Doelen als gebouw een toekomst? Het college vindt van wel. Egbert Egberts

De Nieuwe Doelen tijdelijk open voor sociaal culturele activiteiten

19 december 2019 om 15:02 Podiumkunsten Dossier Nieuwe Doelen

GORINCHEM De Nieuwe Doelen wordt in 2020 tijdelijk opengesteld voor het carnavalsfeest in februari en diverse sociaal culturele activiteiten in de periode 1 april tot en met 5 juli 2020. Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) faciliteert in deze periode de sociaal culturele partijen.

Wethouder Van Zanten: ,,Meer dan 20 culturele partijen hebben aangegeven dat zij in deze periode van het grote podium gebruik willen maken. Wij onderschrijven het belang van een groot podium voor de stad en zijn blij dat we hen met deze tijdelijke openstelling tegemoet kunnen komen."
Stichting Gorcums Carnaval heeft voor het carnavalsfeest alternatieve locaties onderzocht, maar een passend alternatief is niet gevonden. Omdat een groot podium niet nodig is en SGS de tijdelijke openstelling van de foyers faciliteert, is besloten dat het feest in de foyers gevierd kan worden.
De intentie is uitgesproken om De Nieuwe Doelen ook in 2021 voor een beperkte periode open te stellen, zolang het theater beschikbaar is. Dit is op voorwaarde van redelijke kosten en mits de veiligheid het toelaat.

advertentie
advertentie