Afbeelding
Ferry Verheij

Nieuwjaarsspecial IFFG op 19 januari 2020

23 december 2019 om 09:14 Film

GORINCHEM Het einde van het jaar nadert en het Internationaal Film Festival blikt terug op een fantastisch filmjaar. De agenda voor 2020 vult zich al weer en het jaar wordt geopend met twee prachtige films waarin liefde voor mens en dier centraal staan. Zondag 19 januari trapt IFFG af met haar Nieuwjaarsspecial in Theater Peeriscoop in Gorinchem.

Voor aanvang van de film 'An Unexpected Love' kun je aanschuiven bij het kakelverse filmontbijt in de bijzondere Bank van Noppes in de Zusterstraat in Gorinchem.  De film is een romantische komedie over Marcos (53), professor in de literatuur, getrouwd met Ana (50), psychologe. Zij zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd. Maar als hun enige zoon het ouderlijk huis verlaat, openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk. Ze stellen zich vragen over de liefde, trouw en hun verlangens. Deze vragen leiden ertoe dat ze een beslissing nemen die de horizon van hun leven zal veranderen.

's Middags staat de wonderschone film Galapgos op het programma. Deze documentaire over de gelijknamige eilandengroep midden in de Stille Oceaan laat beelden zien van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien en de grootste schildpadden ter wereld. De Galapagos eilanden worden net als de rest van de wereld bedreigd door de verandering van het klimaat en de invloeden van de mens. De film vertelt het hoopvolle verhaal van gepassioneerde onderzoekers die zich inzetten om dit bijzondere, maar kwetsbare ecosysteem toekomstbestendig te maken. Aansluitend is er een verdiepend nagesprek met één van de makers van de film en gelegenheid tot vragen stellen.  Reserveer kaarten via www.iffg.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie