Afbeelding
Prive

Groots benefiet voor behoud van feestpaleis

23 december 2019 om 14:56 Muziek

GORINCHEM - Begin november kregen de exploitanten van Feestpaleis De Drie Vuisten te horen dat zij hun zaak moeten sluiten omdat volgens de gemeente de De Drie Vuisten niet over de benodigde exploitatie- en drank- en horecavergunningen beschikt. Op 18 januari 2020 wordt een benefiet gehouden voor het behoud van De Drie Vuisten, in PoGo aan de Grote Haarsekade.

Door Eline Lohman

Frans Swaters is initiatiefnemer van het benefiet. Hij vindt het raar dat De Drie Vuisten mogelijk moet sluiten. ,,De Drie Vuisten werd maar liefst 15 jaar gedoogd. Als het feestpaleis maar een jaar geleden was geopend, dan had ik dit benefiet niet bedacht. Deze activiteit is geen protest, maar het is de bedoeling dat De Drie Vuisten en de gemeente met elkaar aan tafel komen te zitten, om het gesprek aan te gaan. In de hoop dat de gelegenheid behouden wordt. De opbrengst van de benefiet – waaraan artiesten belangeloos meewerken - is bedoeld ter dekking van de juridische kosten. Een petitie tot behoud van De Drie Vuisten in inmiddels al bijna 1.200 keer ondertekend. Die petitie zal bij het benefiet worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van de gemeente. Het liefst aan de burgemeester zelf."

Het programma van het benefiet is zojuist bekendgemaakt. Om 19.00 uur gaan de deuren open op 18 januari, waarna om 19.30 uur het programma start. Er zullen geheel in de stijl van het Gorcumse feestpaleis veel Nederlandstalige coryfeeën op het podium staan, zoals DJ Warry, Ramon Beense, Grad Damen, Vinzzent, Pietje Thomassen, Frank van Etten, Rinus Ponsen, Wouter Roos, Justin de Wildt, Jan van Est, Irvine, Daantje, Johnny Gold, Leroy Aarts, Denise van Boxtel,  Lorenzo, Arno en Roel Britting, Frank den Braber en Robert Pater. Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro en zijn te te bestellen via de website https://pogo.stager.nl/web/tickets/359865.

Frans hoopt dat de optredens van de artiesten wat teweeg zullen brengen. ,,Het zou heel jammer zijn als De Drie Vuisten niet behouden blijft. Je kunt wel rücksichtslos iets sluiten omdat er een papiertje ontbreekt en ik denk wel dat de gemeente juist handelt, maar er zijn zoveel mensen in Gorinchem die graag bij dit feestpaleis komen. Het zou voor Gorcumers echt een groot verlies zijn. Veel mensen willen Nederlandstalige muziek horen en dat kan op weinig plekken in de stad."

Ook Dickjan Pierhagen, vrijwilliger bij De Drie Vuisten, hoopt uiteraard dat het feestpaleis open kan blijven. Voor nu kan hij daar weinig over zeggen. Wel kan hij zeggen dat hij heel blij is met het benefiet. ,,We waren verbaasd over dit initiatief, omdat het uit een hoek komt waar je het niet zo snel van zou verwachten. Maar we zijn absoluut erg blij met het benefiet. Er komen een hoop artiesten en dat is erg mooi. De belangstelling voor het benefiet is enorm. Bij bezoekers en bij de artiesten die de afgelopen jaren in De Drie Vuisten hebben opgetreden."

advertentie
advertentie