Afbeelding
gemeente Gorinchem

Diamanten huwelijk echtpaar Kha-Lam

24 december 2019 om 13:24 Mensen

GORINCHEM Maandagmiddag 23 december bezocht burgemeester Reinie Melissant het echtpaar Kha - Lam om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum op 25 december.


Thanh Hoa Kha en Kim Lam, allebei geboren en getogen in Vietnam (Chau Doc), hebben elkaar ook in deze stad leren kennen. Meneer Kha en mevrouw Lam werden destijds uitgehuwelijkt nadat ze, samen met hun ouders, een aantal keer hadden afgesproken.
 
De heer Kha verkocht stoffen voor kleding in een Chinees winkelcentrum (bazaar), maar de hele familie van de heer Kha zat destijds in de stoffenverkoop.
 
Na de oorlog is het hele gezin gevlucht. In eerste instantie kwamen ze in Maleisië op een eiland terecht en na 9 maanden, in december 1979, vertrokken ze met het vliegtuig naar Nederland. Een spannende onderneming. De heer Kha wist eerst niet eens waar Nederland lag en het leek hem een erg koud land. Maar omdat Nederland een westers land is met een vrije samenleving koos het gezin ervoor om naar Nederland te vluchten. Ze kwamen in een kamp in Maastricht terecht. Later betrok het gezin een huis in Blerick (Venlo). Hier heeft het gezin jarenlang gewoond en werkte de heer Kha in een steenfabriek. Het echtpaar kreeg 7 kinderen, 5 jongens en 2 meisjes, mevrouw zorgde voor de kinderen.
 
Blerick bleek voor het gezin te ver weg van de randstad, waar de winkels waren waar het gezin graag inkopen deed. In 1986 kon meneer Kha niet meer werken vanwege zijn gezondheid en daarom besloten zij in 1994/1995 te verhuizen naar Gorinchem.
 
De heer Kha loopt graag een ommetje en mevrouw Kha - Lam deed dit voorheen ook en hield ontzettend van koken. Momenteel beleven ze heel veel plezier aan het bezoeken van familie, met inmiddels meer dan 20 kleinkinderen en al 3 achterkleinkinderen is dat een enorme rijkdom. Zij zijn erg trots dat ze hun kinderen zo goed hebben kunnen laten opgroeien en dat de familie nog altijd zo saamhorig is.
 
De heer en mevrouw Kha – Lam vieren hun 60-jarige huwelijksjubileum met de familie tijdens de feestdagen.

Afbeelding
advertentie
advertentie