Geertje Kuijntjes op 112-jarige leeftijd.
Geertje Kuijntjes op 112-jarige leeftijd. BDUmedia

Oudste inwoner van Nederland in Gorinchem overleden

24 december 2019 om 13:55 Mensen

GORINCHEM Vannacht is Geertje Kuijntjes in haar woonplaats Gorinchem overleden. Dat heeft het woonzorgcentrum waar zij woonde, bekendgemaakt. Zij was sinds augustus 2015 de oudste inwoner van Nederland. Mevrouw Kuijntjes is 114 jaar geworden.

Mevrouw Kuijntjes is geboren en getogen in Gorinchem en heeft altijd in de binnenstad gewoond. Ze is nooit getrouwd geweest en had geen kinderen. Van beroep was ze kostuumnaaister in Gorinchem. Dat heeft ze tot aan haar pensioen gedaan. Ze heeft tot 8 jaar geleden ook nog altijd zelfstandig gewoond. Mevrouw Kuijntjes heeft veel gereisd, zeker na haar pensionering. Zij maakte verre reizen. Haar laatste reis maakte zij nog op de leeftijd van 102 jaar. Ook hield ze van dansen, leerde zij Engels en heeft ze 40 keer meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse. In 2016 was ze nog bij de intocht van de 100e editie aanwezig.
 
Burgemeester Reinie Melissant: ,,Na een lang en actief leven is op de vooravond van Kerst onze oudste inwoonster en die van Nederland overleden. Ik wens de nabestaanden kracht toe om dit verlies een plek te geven."
 
Het woonzorgcentrum laat weten: ,,Wij als medewerkers van het woonzorgcentrum waar mevrouw Kuijntjes haar laatste jaren heeft mogen wonen, zijn dankbaar dat we deze bijzondere vrouw hebben verzorgd. Zij heeft tot het laatst toe haar regie in eigen hand gehad. Ook heeft zij te kennen gegeven hier met tevredenheid gewoond te hebben. Mevrouw heeft de zorg een warm hart toegedragen. Wij zullen haar missen, en niet vergeten. Wij hopen dat ze haar rust heeft gevonden."

advertentie
advertentie