Proxsys Cup

Proxsys Cup dag 3: winst voor Unita en GJS

25 december 2019 om 13:57 Voetbal

GORINCHEM Voor Unitas begon de ProxysCup met een overwinning op Arkel en GJS won van GRC, terwijl Woudrichem in een doelpuntrijke wedstrijd Kozakken Boys klopte.

VV Heukelum – Dussense Boys

De eer was aan Heukelum en Dussense Boys om dag 3 en daarmee poule F te beginnen. Heukelum heeft het op het veld lastig met een 11de plek in de 2e klasse F. Dussense Boys doet het in haar klasse, de 4e klasse C op de zondag, niet heel veel beter met een 9e plek. Voor beide ploegen misschien dus de ideale afleiding van hun veldseizoen tot nu toe.

In de eerste 20 minuten was het vooral de verliezend finalist van vorig jaar Heukelum dat de toon voerde. Niet heel raar dus. Maar Dussense Boys deed alles wat het kon om tegenstand te bieden. Alleen de speler van het toernooi van vorig jaar, Tim Schwebke, en Brennan Bieri wisten de verdediging te omzeilen. Maar Dussense Boys liet het daar niet bij zitten en sloeg 1x terug via Bob Leemans.

In het 2e bedrijf hetzelfde spelbeeld. Heukelum de bal en de kansen, Dussense Boys aan het loeren op de counter. En dit werkte voor de mannen in het zwart uitstekend met 2 goals. Toch was het Heukelum dat door de individuele klasse de overwinning naar zich toetrok door 2 goals van zowel Rick van Loo als Benjamin Meijdam.

VV Heukelum: Rick van Loo (2x), Benjamin Meijdam (2x), Tim Schwebke, Brennan Bieri,

Dussense Boys: Bob Leemans (2x), Lars Branderhorst

ASV Arkel – Unitas 4-6

De laatste 2 ploegen die voor het eerst naar de Oosterbliek komen zijn twee grootmachten van de afgelopen jaren. Samen met Heukelum en Dussense Boys vormen ASV Arkel en Unitas Poule F. Op voorhand een poule om van te watertanden dus. Maar Arkel en Unitas missen, in vergelijking met voorgaande jaren, allebei wel wat spelers. Maar toch werd dit een van de spannendste duels tot nu toe.

Op voorhand dus een wedstrijd die alle kanten op kon. 2 ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. En dit bleek ook in de praktijk. Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van die op een neer ging. Met halverwege het voordeel voor Arkel. Het waren Corné van Horik en Jesse Hoogewoning die de 0-1 van Kevin Cornet teniet deden in een goed gevulde Oosterbliek.

Unitas deed in de eerste beste aanval in de 2e helft gelijk wat terug waardoor de ploegen weer gelijk stonden. Maar het spel bleef op en neer gaan. Door 2 goals van Corné van Horik aan Arkel kant en goals van jonkies Ghilles Sedik en Daan Goes aan Unitas kant bleek het een gelijkspel te worden… Tot dat Unitas in de laatste minuut een vrije trap benutte door een intikker van Wesley Swets. De 4-6 werd er uiteindelijk een voor de statistieken waardoor Unitas met een beter gevoel de kerst in gaat dan Arkel.

ASV Arkel: Corné van Horik (3x), Jesse Hoogewoning

Unitas: Kevin Cornet, Ghilles Sedik, Daan Goes, Wesley Swets, Abdurrahman Zencirkiran, eigen goal

Kozakken Boys – Woudrichem 4-10

De eerste twee ploegen die voor hun tweede duel opgaan zijn twee ploegen uit poule A: Kozakken Boys en Woudrichem. De mannen uit Werkendam kregen in de 1e wedstrijd een flinke tik van GJS, Woudrichem daarentegen begon met een 8-4 overwinning tegen GRC. Aan Woudrichem dus de taak om hun puntenaantal te verdubbelen, of gaan de Boys zich revancheren na de veegpartij? Het werd dat eerste.

Woudrichem begon voortvarend door goals van smaakmakers Jamy Goemaat en Tim Saaman, maar aan de Werkendamse kant deed, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd, Youri Huyzer mee. Hij was belangrijk voor de jonge Kozakken Boys ploeg als aanspeelpunt en met 1 goal in de eerste helft. Maar de goalgetter van vorig jaar Tim Saaman is ook dit jaar weer op dreef. Met 4 goals in de eerste helft bewees hij zijn waarde weer voor Woudrichem.

Woudrichem bleef ook in de 2e helft de druk er op houden. Dit resulteerde in meerdere mooie aanvallen en goals. Maar Kozakken Boys bleef ervoor gaan waardoor het een redelijk open wedstrijd bleef met een uiteindelijke 4-10 voor Woudrichem als gevolg.

Kozakken Boys: Youri Huyzer, Lars de Roos, Huib van Wijk, Kevin Sluijk

Woudrichem: Tim Saaman (5x), Jamy Goemaat (3x), Danny Schaap, Thijs van Rookhuizen

GRC '14 – GJS 1-4

GJS trapte het toernooi voortvarend af met een klinkende 15-2 overwinning op Kozakken Boys. Eersteklasser GRC '14 had het moeilijk in de eerste wedstrijd en verloor met 8-4 van Woudrichem. Voor beide teams dus meer dan genoeg om voor te spelen.

GRC '14 kwam geconcentreerd voor de dag tegen titelhouder GJS. Na een paar minuten was de eerste grote kans daar. GRC '14 kreeg dé mogelijkheid op de 1-0 door middel van een penalty, maar GJS keeper Bart van Schaften hield Sem vd Stelt van het scoren. Aan GJS kant stonden aanvoerder Sjors Hendriks en poster boy Sereno Latuhihin op met allebei 1 goal voor de rust. Maar toch was daar kort voor de rust Sem vd Stelt die GRC op 1-2 bracht.

GRC '14 liet het er niet bij zitten in de tweede helft. Het bleef spannend, maar halverwege waren daar twee splijtende ballen op Rob van den Boom die de bal 2x uit de draai heerlijk in de goal schoot. Dit bleek uiteindelijk ook genoeg voor de overwinning. Het verzet van GRC was gebroken en hierdoor gaan GJS en Woudrichem zaterdag samen uitmaken wie er eerste in poule A wordt.

GRC '14: Sem vd Stelt

GJS: Sereno Latuhihin, Sjors Hendriks, Rob van den Boom (2x)

LRC – Sleeuwijk 5-6

De laatste wedstrijd voor de kerst was die tussen 2 teams uit poule B: LRC en Sleeuwijk. LRC begon het toernooi met een nipte nederlaag tegen Altena, Sleeuwijk daarentegen staat met datzelfde Altena aan kop door de overwinning op Meerkerk.

LRC, dat aantrad met veldspeler Arwin van Soest op doel door de rode kaart van keeper Duncan Kilwinger in de eerste wedstrijd, begon goed aan de wedstrijd. LRC trad aan met een aantal andere spelers en dat hielp de eersteklasser in de eerste helft blijkbaar. Sleeuwijk werd vooral teruggedrongen maar kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in haar spel. Kort voor rust maakte Sleeuwijk de aansluitingstreffer, 3-2, maar een foutje daarna betekende nog voor de rust 4-2 in het voordeel van de Leerdammers.

Sleeuwijk moest dus komen na de rust en dit gebeurde gelijk. Erik Blokland haalde hard uit en zorgde hierdoor voor de aansluitingstreffer waarna het weer 2x raak was voor Gerard van den Adel. Het laatste deel waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Met een 5-5 tussenstand was dat ook aan de stand zelf te zien. In de laatste minuut was het wéér Gerard van den Adel die met zijn 5-6 Sleeuwijk de overwinning en de leiding in de poule bezorgde.

LRC: Serdar Akkanat (2x), Owyn van Vuren, Chris van Bruggen, Ricardo Papilaja

Sleeuwijk: Gerard van den Adel (5x), Erik Blokland