Tip Jar in het Zevende Huis
Tip Jar in het Zevende Huis Greetje van Son

culturele zondag 12 januari

3 januari 2020 om 02:46 Kunst Deel je nieuws

Het programma tijdens de Culturele Zondag op 12 januari. 

Optredens

Verteltheater in Peeriscoop. Ray is 14 jaar als hij uit Irak naar Syrië moet vluchten. Voordat hij hier terecht komt is een heel verhaal waarover hij vertelt. Aanvang 16 uur. Entree € 12,50 inclusief consumptie en hapjestafel na afloop. In het oergezellige Gorcumse muziektheatertje Het Zevende huis treedt Tip Jar op. Dit muzikale trio brengt Americana muziek. Een absolute aanrader! Aanvang 15 uur en de entree is gratis, maar wel wordt een bijdrage in de Helgahoed op prijs gesteld. Het Akoestisch Open Podium in café De Keizer is vanaf 16 uur geopend voor luisteraars, maar vooral voor iedereen die zich wil en kan presenteren op het gebied van muziek, rap, rock, cabaret of poëzie. Deelnemers kunnen zich ook op de middag zelf aanmelden. Gratis toegang.

Gorcumse musea

In het Gorcums Museum vindt een extra workshop plaats. Janneke van der Knaap neemt deelnemers vanaf 14 uur mee in de voetsporen van Piet Mondriaan. Verder is Roy Tepe, gastconservator van de expo over de Martelaren persoonlijk aanwezig om te vertellen. In het Hendrick Hamel museum is naast de permanente tentoonstelling over onze zeevaarder een tijdelijke expositie van de verzameling prenten en gravures over Gorinchem uit de periode 1570-1870. Deze verzameling van Boudewijn Verhoef diende als basis voor het boek ‘Gorcum, oude prenten. In het minimuseum op de eerste verdieping van de Aanlegsteiger is er spionage afluister apparatuur te zien met uitleg van Hugo Ouwerkerk.

Galerieën

Proeflokaal de Caponnière is gewoon open zonder expositie. In Galerie ‘Kunst bij Karel wordt vanaf 13.00 uur de nieuwe expositie geopend met werk van o.a. Petra de Goeij uit Gorinchem. 

In het atelier voor klavecimbelbouw van Boudewijn Verhoef geeft hij uitleg over dit eeuwenoude ambacht. In de kruitmagazijnen aan de Dalemwal vindt een foto expositie plaats van Johannes van Camp met als thema en titel: ‘Zelfrespect’.

Gorcum vertelt

In het ‘Gorcum vertelt’ café in bistro Piccolo ontvangt vaste gastvrouw Arida van Baardewijk twee sprekers. Cees de Boon vertelt het aangrijpende verhaal over de ondergang van drie koopvaardijschepen waarbij een Gorcumer betrokken was. Na de pauze vertelt Henk Schouten over de Grote Kerk, toen ongenode gasten in 2006 de Hervormde Gemeente hebben aangetast. Unaniem werd besloten deze uit de kerkelijke gemeenschap te verwijderen. Aanvang 14 uur. 

advertentie
advertentie