Proxsys Cup

GJS en Sleeuwijk plaatsen zich voor finale damestoernooi Proxsys Cup

3 januari 2020 om 08:34 Voetbal

GORINCHEM De finale in het Paans Damestoernooi van de Proxsys Cup gaat dit jaar tussen tweevoudig winnaar GJS en Sleeuwijk, de verliezend finalist van vorig jaar. GJS won van VVAC in de halve finale, Sleeuwijk klopte Asperen.

VVAC – GJS 2-6 | Halve Finale Dames

VVAC won vijf van de vijf poulewedstrijden in Poule A van het Paans Damestoernooi met een doelsaldo van 20-1. De dames uit Ottoland plaatsten zich zodoende overtuigend voor de halve finale. Daarin was GJS, winnaar van de eerste twee edities, de tegenstander. De Gorkumse Jonge Spartanen werden namelijk tweede in de zeer sterke Poule B. GJS moest daarin Sleeuwijk voor zich dulden, maar titelhouder SteDoCo werd wel uitgeschakeld.

Het was VVAC dat perfect aan de halve finale begon. Het leek wel alsof bij GJS nog niet helemaal was doorgedrongen dat de scheidsrechter de wedstrijd in gang had gefloten, want binnen tien seconden lag de bal al in het netje: 1-0 VVAC. Nadeel voor GJS was dat de club daarmee vroeg op achterstand stond, voordeel was dat er nog extreem veel tijd was om die achterstand goed te maken.

En dat gebeurde ook. Nog voor rust zorgden Daniëlle Kortlever en Sanne Hoevenaren-Veens voor de ommekeer en een 1-2 voorsprong bij rust voor GJS. Een voorsprong die na rust verder werd uitgebouwd. VVAC bleef lang in de wedstrijd, maar na de 2-5 van Romy Steegwijk was het verzet van VVAC gebroken. Nadat Kortlever er nog op prachtige wijze 2-6 van had gemaakt, wist GJS het zeker. Na één jaar afwezigheid in de finale is GJS er dit jaar wel weer bij in de eindstrijd. Daarin is of Sleeuwijk of Asperen de tegenstander.

VVAC: Eline Dekker, Ilona Karsdorp
GJS: Daniëlle Kortlever (2x), Sanne Hoevenaren-Veens (2x), Luka Verweij, Romy Steegwijk

Sleeuwijk – Asperen 6-1

Sleeuwijk zat in Poule B bij tweevoudig winnaar GJS én titelverdediger SteDoCo, maar de vrouwen in witzwart tenue wonnen 'gewoon' alle wedstrijden en daarmee plaatste de verliezend finalist van vorig jaar zich misschien wel als toernooifavoriet voor de halve finale. Daarin was Asperen de tegenstander. Die ploeg plaatste zich achter VVAC als nummer twee van Poule A voor een plek bij de laatste vier.

In de openingsfase verweerden de vrouwen uit Asperen zich kranig tegen de Sleeuwijkse zaalvoetbalsters, maar toen Romy van Andel eenmaal de eerste goal van de wedstrijd had gemaakt, was er geen houden aan. Bij rust stond Sleeuwijk al op een comfortabele 4-0 voorsprong, al werd Sleeuwijk-keepster Jennifer van Dalen toch ook regelmatig getest door Asperen.

Van Dalen wist haar doel echter schoon te houden en haar teamgenoten zorgden aan de andere kant nog voor twee goals in de tweede helft. Van Andel en Emma Viveen scoorden na rust allebei hun tweede van de wedstrijd en omdat Kim Meijvogel de eer nog redde voor Asperen werd de eindstand bepaald op 6-1. Sleeuwijk mag zich daardoor voor het tweede jaar op rij melden in de finale. Daarin is GJS de tegenstander. Een duel dat in de groepsfase eindigde in een 4-3 overwinning voor Sleeuwijk.

Sleeuwijk: Romy van Andel (2x), Emma Viveen (2x), Kayla van den Boomgaard, Patricia Looijen
Asperen: Kim Meijvogel