Dankdienst in Gorinchem voor '40 jaar Christenen voor Israël'

3 januari 2020 om 14:37 Religie

GORINCHEM In 2020 bestaat Christenen voor Israël 40 jaar. Het hele jaar door zijn er feestelijke activiteiten die in het teken staan van dit jubileum, maar op woensdagavond 8 januari begint het jubileumjaar met een dankdienst in de Grote Kerk van Gorinchem. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is vrij. Er is verkoop van producten uit Israël.

De dankdienst begint om 19.30 uur en er is vooral heel veel koor- en samenzang. Dat doen ze samen met het Holland-Koor onder leiding van Jan Quintus Zwart en organist Gerben Budding. Daarnaast houdt ds. Henk Poot een korte overdenking.

Deze dankdienst staat niet alleen in het teken van 40 jaar Christenen voor Israël, maar ook van een 'wisseling van de wacht'. Pim van der Hoff draagt deze avond de voorzittershamer over aan ds. Frank Heikoop, hervormd predikant in Harmelen en daarnaast vanaf januari dus voorzitter van Christenen voor Israël. Na afloop van de dankdienst houden we een gezellige receptie. Onder het genot van een hapje en drankje is er gelegenheid om elkaar als vrienden van Israël te ontmoeten en het jubileumjaar feestelijk in te luiden.

advertentie
advertentie