wim den besten

GKV Enomics boekt volwassen zege op Sporting Trigon

12 januari 2020 om 14:17 Korfbal

GORINCHEM Het kerstreces is voorbij en dat betekent dat de zaalcompetitie voor de korfballers van GKV Enomics hervat kon worden. Dit moest gebeuren tegen Sporting Trigon, in de vijf mei-hal in Leiden, tevens de hal waarin voormalig Nederlands basketbalkampioen en prominent eredivisionist ZZ Leiden haar wedstrijden speelt. Sporting Trigon heeft als promovendus toch verrassend al 6 punten uit de eerste 4 wedstrijden verzameld, hetzelfde aantal als GKV Enomics. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen, ook omdat dit de fase in de competitie is waaruit gaat blijken om welke plekken je mee gaat strijden.

Sporting Trigon is promovendus en heeft in principe minder kwaliteit in huis dan GKV Enomics. Verdedigend koos de Leidse formatie dus voor een vertragende tactiek, wat zijn vruchten afwierp. GKV Enomics moest het antwoord daarop lang schuldig blijven, maar stond verdedigend wel haar mannetje. Na 10 minuten slechts een 3-2 tussenstand. GKV Enomics schakelde een tandje bij, ging volwassener spelen en in de komende tien minuten werd de basis gelegd voor een solide wedstrijd. Kevin van Beest, Panagos Iliadis en Nienke van der Weijden met belangrijke doelpunten zorgden voor een 3-8 voorsprong.

Sporting Trigon liet zich niet van de wijs brengen en bleef wel vechten voor wat het waard is. Omdat GKV Enomics sterk bleef verdedigen kwam de thuisploeg echter niet tot makkelijke kansen, en van grote afstand werd simpelweg niet vaak genoeg raak geschoten. Bij rust was het gaatje nog steeds vijf, een prima tussenstand voor de Gorcummers. De tweede helft begon gelijkopgaand, maar wederom een versnelling erbij voor GKV Enomics zorgde voor een voorsprong van 8 doelpunten. Het achterverdedigen van Sporting Trigon werd in die fase genadeloos afgestraft. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld, al kwam Sporting Trigon nog terug tot 20-24, wat tevens de eindstand was van een weinig sprankelende wedstrijd waarin vooral het publiek de verliezer was.

Door deze overwinning en de nederlaag van Swift bij KVS/Maritiem gaat GKV Enomics nu wel alleen aan kop, gelijk in punten met KVS/Maritiem maar met een beter onderling resultaat. Komende week de uitwedstrijd bij hekkensluiter VEO, een ploeg die het dus zwaar heeft, maar in het verleden wel vaker uit een dal is gekropen door de titelkandidaten te verslaan.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Niek van der Weijden 6, Nienke van der Weijden 6, Kevin van Beest 4, Mats den Besten 2, Panagos Iliadis 2, Ismay Bussing 2, Suzanne Kuipers 1, Pepijn Kuijntjes 1