Charlton Vicento en zijn ploeggenoten vieren de 1-0 met coach Rick Adjei.
Charlton Vicento en zijn ploeggenoten vieren de 1-0 met coach Rick Adjei. JAN NOORLANDT

Kozakken Boys slaat na rode kaart toe en start 2020 met cruciale zege

13 januari 2020 om 00:13 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys is het nieuwe jaar begonnen met een cruciale zege in de Tweede Divisie. Bij een 0-0 stand moest Excelsior Maassluis verder met tien man en dat bleek een kantelpunt in de wedstrijd. De Werkendammers wonnen met 2-0.

Door Tim Hartman

Kozakken Boys – Excelsior Maassluis 2-0
80. Charlton Vicento 1-0
88. Jeffrey van Nuland (pen.) 2-0

,,Wij willen Bolsius, wij willen Bolsius", klonk het ene liedje van de Kozakken Boys-supporters. ,,Yasin Oujajajaja", klonk het andere liedje. Een kwartier voor tijd was er nog steeds geen goal gevallen bij Kozakken Boys – Excelsior Maassluis en de Werkendamse supporters wisten wel wat hun ploeg kon gebruiken: creativiteit. ,,Logisch", vond Kozakken Boys-coach Rick Adjei het Werkendamse gezang. ,,Zij zijn jongens die creatief aan de bal zijn. Als het dan niet loopt, begrijp ik dat het publiek zegt: 'Breng die jongens'. Maar ik bekijk het vanuit het collectief. Dan moet je het tactisch wegzetten."

En dus bracht Adjei geen Don Bolsius. En ook geen Ouja. Hij bracht Charlton Vicento en kreeg zijn gelijk. Twee minuten nadat Sefa Kurt bij Excelsior Maassluis een oliedomme rode kaart pakte met een wilde tackle aan de zijlijn (tweede gele kaart), schoot Vicento in de tachtigste minuut de 1-0 via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Twee minuten voor tijd versierde de invaller ook nog een strafschop waardoor Jeffrey van Nuland de eindstand vanaf de penaltystip op 2-0 kon bepalen. ,,Wat meer scorend vermogen, een betere bezetting voor de goal. Dan breng je Vicento erin. Dat het zo goed uitpakt is voor ons mooi en voor hem zeker", legde Adjei zijn keuze voor Vicento uit.

Sprankelend
Sprankelend was het niet van Kozakken Boys, maar met de drie punten in de tas maalde Adjei daar niet om. ,,We hebben het over sprankelend en spetterend voetbal, maar daar heb ik niets mee te maken. Natuurlijk is het een van onze doelstellingen om het voetbal in de tweede seizoenshelft te verbeteren, maar je moet niet vergeten dat het gewoon een heel belangrijke pot was. Als je verliest, ga je die kant op (wijst naar beneden) en nu zet je Maassluis op negen punten. Het resultaat was heilig."

Dat resultaat kwam er dus ook en daarmee vestigde Kozakken Boys zich met 28 punten op de zevende plek. Het gat met koploper HHC Hardenberg bedraagt acht punten, maar belangrijker nog: het gat met nummer drie IJsselmeervogels is slechts drie punten. Daarmee wordt er in 2020 meteen heel voorzichtig naar boven gekeken door Kozakken Boys.

Afscheidscadeau
Na afloop bleek de goal en de versierde penalty van Vicento een fraai afscheidscadeautje voor de ploeg waar hij in de zomer van 2018 terecht kwam. De 28-jarige aanvaller maakte na de wedstrijd bekend per direct te vertrekken naar SteDoCo.

advertentie
advertentie