Intentieverklaring plan De Hoeken

15 januari 2020 om 15:42 Nieuwbouw

HOORNAAR De Vereniging Initiatiefgroep Binnenste Buiten (IBB), initiatiefnemers de heer en mevrouw De Leeuw en de gemeente Molenlanden hebben overeenstemming bereikt over het opstellen van een plan voor De Hoeken. Hiervoor is door de betrokken partijen een gezamenlijke intentie uitgesproken. Kern van de intentieverklaring is dat de partijen als doel hebben de bijzondere waarden van het gebied 'De Hoeken' zoveel als mogelijk te behouden en te versterken en verkennen welke woningbouw, of ander middel, nodig is om dit te kunnen realiseren.

Voor alle partijen is de doelstelling voor het gebied een balans tussen het behoud van de waarden en woningbouw. Daarbij wordt gestreefd naar een versterking van de waarden. Bovendien geldt dat er een acceptabele financiële uitkomst moet zijn.

Verder is in de intentieverklaring onder andere opgenomen dat de gronden van het gebied De Hoeken die niet voor woningbouw noodzakelijk zijn, bij een stichting worden ingebracht, de te bouwen woningen goed aansluiten op de woningbehoefte in Hoornaar en Hoogblokland en dat het zoeken naar een geschikte locatie voor de woningbouw, die voor de haalbaarheid noodzakelijk is, begint achter het Bruisend Hart en de brede school.

VERVOLGPROCES De beoogde uitkomst van het vervolgproces is een plan dat dient als basis voor het benodigde bestemmingsplan of omgevingsplan. Daarbij is afgesproken dat er voor elke partij een acceptabele balans wordt gerealiseerd, alle partijen zich maximaal inspannen om dit proces tot een succes te maken en de omvang van de woningbouw zo klein als mogelijk te houden. De initiatiefnemer stelt daarvoor een plan op. Begin 2020 worden de intenties verder uitgewerkt en bekeken hoe inwoners en andere partijen betrokken worden in het vervolgproces.

Wethouder Arco Bikker: ,,De Vereniging Initiatiefgroep Binnenste Buiten (IBB) en initiatiefnemers de heer en mevrouw De Leeuw hebben in de afgelopen periode een grote inspanning geleverd om de basis te leggen voor de verdere uitwerking van plan De Hoeken. Met als uitgangspunt een balans tussen het behoud van de waarden en woningbouw. Ik heb zeer veel waardering voor de bereidheid die is getoond om er met elkaar uit te komen en wil alle betrokkenen hiervoor heel hartelijk danken."

advertentie
advertentie