Linda van Santen en Paul Verberk op de oprit aan de Haarweg met op de achtergrond passerend verkeer
Linda van Santen en Paul Verberk op de oprit aan de Haarweg met op de achtergrond passerend verkeer Hannie Visser-Kieboom

Verkeerschaos op Haarweg door aanvoer bagger voor Groote Haar

20 januari 2020 om 08:18 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Bewoners aan het einde van de Mollenburgseweg hebben sinds de start van het ophogen van het bedrijventerrein de Groote Haar nog meer overlast van het vele verkeer op de Haarweg. Linda van Santen (62) en haar buurman Paul Verberk (65) houden iedere dag hun hart vast voor de schoolgaande jeugd die slalommend tussen autoverkeer en vrachtwagens vol bagger fietsen.

Linda van Santen is echt helemaal klaar met het vele verkeer rondom haar huis. ,,Twee jaar geleden heb ik al geklaagd bij de gemeente en zijn tellingen gehouden, er passeren hier dagelijks gemiddeld 4900 voertuigen. Op een deel van de Haarweg is een vrachtwagenverbod maar dat wordt niet gehandhaafd, wel hebben ze een spiegel geplaatst." De ervaringen van haar buurman zijn niet veel anders. ,,Als ik weleens het pad wil vegen, worden de vouwen uit mijn broek gereden, zo druk is het hier soms."

Bijna recht tegenover de T-splitsing Mollenburgseweg en Haarweg ligt nu één van de twee tijdelijke toegangswegen voor de vrachtwagens vol bagger die vanaf zeven uur in de ochtend af en aan rijden. Linda en Paul schatten in dat het om zeker veertig tot vijftig vrachtwagens per dag gaat. Dat gevoegd bij het al drukke autoverkeer, zeker bij files op de A15 en A27, maken de verkeerschaos op de smalle polderweg compleet. Veel verkeer rijdt vanaf de Hoogbloklandseweg via de Haarweg naar Papland of Gorinchem-Oost.

Linda van Santen en Paul Verberk vrezen dat ze nog lang last zullen hebben van het extra autoverkeer door de aanleg van het bedrijventerrein de Groote Haar. Na het ophogen van het terrein en verkoop van kavels zullen bedrijfspanden gebouwd gaan worden. Voor de ontsluiting van Groote Haar zet de gemeente Gorinchem in op een nieuwe afslag op de A27. Een nieuwe randweg Noord is geschrapt en staat niet in de Mobiliteitsvisie die de raad op 23 januari gaat vaststellen. Het verbeteren van de doorstroming op de Banneweg moet leiden tot minder verkeer via de Haarweg. ,,Op een informatieavond is ooit gezegd dat de Haarweg autoluw wordt na de aanleg van de Groote Haar, maar of dat ooit gaat gebeuren?", zo vragen Linda en Paul zich hardop af.

MEER LEZEN? Lees dan het volledige interview met Linda van Santen en Paul Verberk:

Verkeerschaos op Haarweg door aanvoer bagger voor Groote Haar 

Camerabeelden van drie passerende vrachtwagens op de Mollenburgse weg
De tijdelijke toegangsweg ligt op de T-kruising Haarweg en Mollenburgseweg
advertentie
advertentie