Afbeelding
Rivas Zorggroep

Roparun doneert koppelbedden voor terminale patiënten aan Rivas Zorggroep

21 januari 2020 om 13:45 Zorg

GORINCHEM Rivas Zorggroep is enorm blij met de schenking van vijf koppelbedden door Stichting Roparun. Een koppelbed maakt van een eenpersoons zorgbed een volwaardig en comfortabel tweepersoonsbed. Daarmee biedt het patiënten en cliënten in de laatste levensfase de kans om in een emotionele tijd letterlijk dichtbij hun naasten te zijn en elkaars warmte te voelen. Claudia Huizer, adviseur oncologische en palliatieve zorg bij Rivas: ,,Kinderen kunnen dankzij het koppelbed bij hun ouder op bed spelen of knuffelen en partners kunnen elkaar weer vasthouden en elkaars warmte voelen." 

Wanneer twee normale zorgbedden naast elkaar worden geplaatst, bestaat er altijd hoogteverschil of een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het lastig om elkaars warmte op te zoeken en écht samen te zijn. Juist wanneer iemand ernstig ziek is en niet lang meer te leven heeft, is deze nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed is een speciaal op maat gemaakt bedframe dat naadloos kan worden aangesloten op een zorgbed. Dankzij het speciale koppelmatras ontstaat een volwaardig tweepersoonsbed dat mensen de mogelijkheid geeft om weer samen te zijn met hun naasten. De koppelbedden zijn beschikbaar op alle Rivaslocaties.

Claudia Huizer, adviseur oncologische en palliatieve zorg bij Rivas: ,,We zijn Roparun ontzettend dankbaar voor deze gift. Hiermee kunnen we nog meer inspelen op de behoeften van onze patiënten en cliënten. Wanneer iemand ongeneeslijk ziek is, bieden we de zorg die in die fase van het leven belangrijk is. Met een koppelbed geven we patiënten en cliënten het belangrijkste wat er op dat moment is: de nabijheid van hun naasten. Kinderen kunnen dankzij het koppelbed bij hun ouder op bed spelen of knuffelen en partners kunnen elkaar weer vasthouden en elkaars warmte voelen." 

Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. Rivas Zorggroep neemt dit jaar voor de vierde keer met een team medewerkers deel aan de Roparun. Teamcaptain Inge Bertels: ,,We vinden het mooi om ons op een sportieve manier in te zetten voor dit goede doel en het is geweldig dat onze organisatie op deze donatie kan rekenen." 

advertentie
advertentie