Met de Tv-show 'Sta op tegen Kanker' worden donateurs geworven voor KWF kankerfonds
Met de Tv-show 'Sta op tegen Kanker' worden donateurs geworven voor KWF kankerfonds eigen foto

Bijna drie ton voor 'Sta op tegen kanker'

24 januari 2020 om 08:28 Politiek

GORINCHEM Gorinchem krijgt op 10 juni zijn live tv-show 'Sta op tegen kanker'.  Voor de gemeente betekent dit een extra kostenpost van bijna 300.000 euro. Om die reden stemden SP, D66, CU/SGP en VVD'er Jaap Wientjes tegen de gemeentelijke bijdrage.

door Hannie Visser - Kieboom

Hotelovernachtingen voor 4500 euro, voor 10.000 euro parkeerkosten verdeeld over vier dagen voor 240 personen, catering voor 9.000 euro, een projectleider communicatie voor 31.200 euro. Het zijn slechts enkele van de kosten die de gemeente voor haar rekening neemt voor de live tv-show 'Sta op tegen kanker' die wordt gemaakt door I Care Productions in opdracht van AVRO/TROS en in samenwerking met het KWF Kankerfonds. Om de kosten voor de gemeente nog enigszins te dempen wil het college op zoek naar sponsoring voor ca. 100.000 euro.

De raad worstelde met het collegevoorstel, vooral vanwege vermenging van stadspromotie gekoppeld aan een goed doel. Ilhan Tekir (D66) vroeg zich af waarom de eigen bewoners moeten opdraaien voor de kosten, terwijl I Care Productions een commercieel bedrijf is. ,,Waarom moeten wij een luxe tv-show sponsoren?" Hij vroeg zich af of de gemeente straks ook andere evenementen op die manier gaat sponsoren. Marjo Molengraaf (CU/SGP) noemde de aandacht voor kanker positief, maar liet weten dat Gorinchem gepaaid is met de kans op stadspromotie. ,,Waarom kiezen we niet voor een alternatief zoals de Samenloop voor Hoop?" VVD'er Jaap Wientjes vond de tv-show een maatje te groot voor Gorinchem. ,,Andere gemeenten staan kennelijk in de rij."

advertentie
advertentie