De tijdelijke toegangsweg ligt op de T-kruising Haarweg en Mollenburgseweg
De tijdelijke toegangsweg ligt op de T-kruising Haarweg en Mollenburgseweg Hannie Visser-Kieboom

Verkeersregelaars bij baggertransport Groote Haar

24 januari 2020 om 13:30 Overig

GORINCHEM Raadslid Marjo Molengraaf (CU/SGP) wilde tijdens het vragenuurtje in de raadsvergadering van wethouder Joost van der Geest weten welke maatregelen hij gaat nemen om de verkeerschaos op de Haarweg door het transport van bagger in te perken.

door Hannie Visser-Kieboom

In een interview vertelden bewoners van de Mollenburgseweg Linda van Santen (62) en haar buurman Paul Verberk (65) over de verkeerschaos op de Haarweg. Molengraaf had contact gezocht met bewoners en maakte zich zorgen over het niet handhaven van de vrachtwagenverbod en het onvoldoende informeren van bewoners over het baggertransport voor de aanleg van  Groote Haar. Ze vroeg de wethouder welke verkeersmaatregelen zijn genomen. Ook wilde ze weten of schade van huizen is opgenomen. Wethouder Joost van der Geest liet weten dat het baggertransport zelf nog niet gestart is, maar liet weten dat bij de start verkeersregelaars worden ingezet. Ook worden de spitsuren gemeden.  

Bewoners vrezen voor de verkeersoverlast op de al drukke Haarweg vanwege het transport van bagger voor de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein de Groote Haar. Het transport vindt plaats in februari en maart. De tijdelijke toegangsweg ligt recht tegenover de T-kruising Mollenburgseweg en Haarweg. 

advertentie
advertentie