De groene markeringen geven de plek van nieuwe bruggen aan
De groene markeringen geven de plek van nieuwe bruggen aan Gemeente Gorinchem

Noordelijke randweg toch in Mobiliteitsvisie

25 januari 2020 om 12:05 Verkeer en vervoer

GORINCHEM De Gorinchemse raad heeft bij het vaststellen van de Mobiliteitsvisie 2040 unaniem besloten toch de noordelijke randweg op te nemen. Het schrappen van een langzaam verkeersbrug vanaf het station naar de vesting kon niet rekenen op een meerderheid.

door Hannie Visser-Kieboom

De raad sprak al meerdere keren uitgebreid over de Mobiliteitsvisie die is opgesteld om de stad ook in de toekomst bereikbaar te houden. Zo moet het centrum van de stad voor iedereen bereikbaar zijn en moet het stedelijk netwerk op orde zijn. Voor een betere bereikbaarheid wil de gemeente vier nieuwe bruggen bouwen. Een van de bruggen is de langzaam verkeersbrug vanaf het station naar de vesting. SP en Gorcum Actief wilden deze brug schrappen omdat deze slechts weinig tijdswinst oplevert en mogelijk de historische vestingwallen aantast. Laura Pellikaan (Democraten Gorinchem) verdedigde de brug in het raadsdebat. ,,Zo kunnen we het snel en langzaam verkeer ontvlechten." Het amendement werd door tien raadsleden gesteund en daarmee verworpen.

De VVD motie 'Volwaardige verbindingen' om de noordelijke randweg toch weer op te nemen kon rekenen op unanieme steun. Volgende week spreekt de raad verder over welke maatregelen vanuit de Mobiliteitsvisie als eerste worden aangepakt. 

advertentie
advertentie