Afbeelding
Huis isoleren

De subsidieregeling op het isoleren van een huis is terug

29 januari 2020 om 09:39 Partnercontent

Vanaf 2 september 2019 kun je weer subsidie aanvragen als je jouw huis laat isoleren. Deze regeling is een tijdje weggeweest, maar het is weer terug. Op het moment zit er 84 miljoen euro in het subsidiepotje, waarvan jij maximaal 10 tot 15 duizend euro kunt ontvangen per woning. 

De voorwaarden van de regeling
Zoveel geld kun je natuurlijk niet zomaar krijgen, aan de regeling zitten logischerwijs wat haken en ogen. De subsidie op isoleren wordt ook wel de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis genoemd, al wordt het vaak afgekort tot SEEH. Een belangrijke voorwaarde is dat de werkzaamheden aan de woning na 15 augustus van dit jaar zijn uitgevoerd. Als de isolatie voor deze datum is uitgevoerd kun je helaas geen subsidie aanvragen. Bovendien moeten er minstens twee energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd aan de woning om subsidie te kunnen krijgen. Daarnaast moet jij natuurlijk de eigenaar zijn van het huis, maar het moet ook jouw hoofdverblijf zijn. Als de woning jouw hoofdverblijf wordt na de renovatie dan kun je overigens ook gebruik maken van deze regeling. Overigens mag je de maatregelen niet zelf uitvoeren als je subsidie wilt aanvragen. Het moet gedaan worden door bouwbedrijven die ingeschreven staan bij het Kamer van Koophandel. Als dit niet het geval is zal je geen gebruik kunnen maken van subsidie VvE.

De vormen van isolatie in een woning
Er zijn meerdere vormen van isolatie die je toe kunt passen in een huis, al zijn er drie soorten waar mensen regelmatig voor kiezen. Om te beginnen met dakisolatie. Hierdoor zul je minder warmte verliezen via je dak, wat voornamelijk bij oudere woningen veel voorkomt aangezien in zulke huizen vaak isolatiemateriaal ontbreekt in het dak. Bij dakisolatie zijn er vier materialen die gebruikt worden, te weten glaswol, steenwol, aluminium noppenfolie en hardschuimplaten. Een andere populaire vorm van isoleren is vloerisolatie, waarmee je minder warmte verliest via de vloer. Hierbij kan je de onderkant van de vloer isoleren, maar als de kruipruimte ontbreekt kan je ook boven de vloer isoleren. De laatste bekende soort is spouwmuurisolatie, waarbij je isolatiemateriaal plaatst in een kleine ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Hierdoor zal de warmte minder snel verloren gaan door de muur. Er zijn veel soorten isolatiemateriaal die hiervoor gebruikt worden, zoals schuim, steenwol en korrels. Welk materiaal het beste is voor jou hangt af van de woning waar je in woont.

advertentie
advertentie