Directeur Philip Bosman (l) van de gemeente West Betuwe en Afdelingsmanager Beheer en Onderhoud wegen Harry Scholtens van provincie Gelderland ondertekenden op 28 januari de intentieovereenkomst. Daarmee zetten de partijen een stap in de richting van een provinciesteunpunt en een gemeentewerf op één locatie aan de Boutensteinseweg in Rumpt.
Directeur Philip Bosman (l) van de gemeente West Betuwe en Afdelingsmanager Beheer en Onderhoud wegen Harry Scholtens van provincie Gelderland ondertekenden op 28 januari de intentieovereenkomst. Daarmee zetten de partijen een stap in de richting van een provinciesteunpunt en een gemeentewerf op één locatie aan de Boutensteinseweg in Rumpt. gemeente West Betuwe

Intentieovereenkomst nieuwe werf voor gemeente en provincie

30 januari 2020 om 09:10 Politiek

RUMPT Op dinsdag 28 januari ondertekenden de provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe een intentieovereenkomst. We werken aan een provinciesteunpunt en een gemeentewerf op één locatie aan de Boutensteinseweg in Rumpt. Dit jaar start een haalbaarheidsonderzoek naar de nieuwbouw en herinrichting van het terrein.

Op dit moment hebben we twee gemeentewerven. In Heukelum en in Geldermalsen. De provincie heeft al een steunpunt aan de Boutensteinseweg. Die plek is de beoogde locatie voor een nieuw steunpunt van de provincie en een gemeentewerf. Beide organisaties zien voordelen van één centrale locatie. Er zijn kansen op het gebied van duurzaamheid, samenwerking, opslag van strooizout, kantoor- en vergaderruimte. De centrale ligging zorgt voor slim inzetten van personeel. Het verbetert de dienstverlening richting inwoners en weggebruikers.

VOORLOPIGE PLANNING De ondertekening van deze intentieovereenkomst is de eerste stap in het project. In het eerste kwartaal van 2020 volgt het Programma van Eisen. Daarin staat welke voorwaarden en eisen de partijen aan het gebouw en het terrein stellen. Vervolgens volgt er een haalbaarheidsonderzoek, met onder andere de kosten en toekomstige bestemming van de huidige panden. De gemeenteraad heeft in die fase van het proces ook een rol. Als het volgens planning verloopt, start in 2021 de aanbesteding en de bouw. De oplevering is naar verwachting in 2022.

DUURZAAM BOUWEN Voor zowel de provincie als de gemeente is duurzaamheid een speerpunt. Ook als het om bouwen gaat. Dit project bouwen we energieneutraal. Het gebouw krijgt groene daken en zonnepanelen. Tevens houdt de gemeente rekening met de hoogst haalbare isolatiewaarden, energiezuinige verlichting en hergebruik van (regen)water. Het gebouw is klaar voor de toekomst.

advertentie
advertentie