Afbeelding
De Zonnebloem

Voorzitter Zonnebloem zoekt mensen met passie voor medemens

1 februari 2020 om 14:24 Maatschappelijk

GORINCHEM Sinds de zomer van 2019 is Ed van Sambeek voorzitter van de Zonnebloem afdeling Gorinchem. Van Sambeek is een man met ruime bestuurlijke ervaring. Hij was onder andere 9 jaar wethouder in de gemeente Lingewaal. ,,Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de mens en het welzijn. Na mijn bestuurlijke pensionering heb ik verdere invulling aan die interesse gegeven. Zo kwam ik bij de Zonnebloem Gorinchem terecht."

Bij de Zonnebloem Gorinchem zijn 32 vrijwilligers actief. Zij maken het leven van 140 mensen die door een beperking in een isolement dreigen te raken een stukje aangenamer. Dat doen ze door huisbezoekjes, uitstapjes en het organiseren van activiteiten zoals muziekmiddagen en een boottocht, bingo, bloemschikken, de stadswandeling en de verwenmiddag." Die laatste activiteiten doen we in samenwerking met het Da Vinci College, heel bijzonder" verduidelijkt de voorzitter.

,,Doordat mensen steeds langer thuis moeten blijven, wordt het aantal mensen dat zich aanmeldt steeds groter. Dat geldt overigens niet voor het aantal vrijwilligers. We komen echt mensen tekort. Er is helaas al een wachtlijst Wie zich aanmeldt als vrijwilliger, wordt altijd persoonlijk benaderd door ons bestuur. Samen bespreken we dan de mogelijkheden."

MEDEMENS ,,We zoeken echt mensen die iets willen betekenen voor de medemens. Onderling helpen we elkaar en bespreken we de zaken die er spelen. Ik nodig lezers van harte uit hun belangstelling kenbaar te maken bij de secretaris Angela Sanders: amg.sanders55@gmail.com."

advertentie
advertentie