bij de dagbesteding van zorginstelling De Zes Molens in Hoornaar
bij de dagbesteding van zorginstelling De Zes Molens in Hoornaar wilma van leusden

Beestenboel Natuurcentrum op bezoek in verzorgingstehuizen

1 februari 2020 om 11:56 Maatschappelijk

GORINCHEM Even knuffelen met een konijn of kroelen met een cavia. Het is wetenschappelijk bewezen dat het aaien van dieren een positieve invloed heeft op het welzijn van mensen. Ook voor bewoners van verzorgingshuizen kunnen dieren veel betekenen. Bij dementerenden stimuleert het aaien van de dieren de zintuigen, met een glimlach of een knuffel als reactie.

Natuurcentrum Gorinchem is onlangs gestart met een nieuw project Dieren op Bezoek. Met dit project gaat het Natuurcentrum op bezoek bij zorginstellingen in de regio. Zij komen niet met lege handen, maar nemen verschillende dieren van de kinderboerderij mee. ,,Onze doelstelling is om bewoners van zorginstellingen de mogelijkheid te bieden om met dieren te knuffelen. Interactie met dieren kan een positieve invloed hebben op het welzijn van de bewoners. Bij ernstig dementerenden stimuleert het aaien van de dieren de zintuigen, met een glimlach of een knuffel als reactie", legt projectleider Wilma van Leusden van het Natuurcentrum uit.

Inmiddels is het Natuurcentrum al op bezoek geweest bij een zorginstelling in Hoornaar. De reacties op de dieren waren hartverwarmend, vertelt Van Leusden. ,,Het is prachtig om te zien dat de bewoners gaan stralen zodra ze bijvoorbeeld een konijn op schoot krijgen om te aaien. Het was een geweldige ervaring voor de bewoners, maar ook voor ons en onze dieren."

Voor meer informatie over het project Dieren op bezoek kan contact worden opgenomen met Wilma van Leusden van het natuurcentrum Gorinchem: info@ncgorcum.nl of 0183-630911

bewoonster van zorginstelling De Zes Molens met Konijn Guusje
bewoonster van De Zes Molens met cavia Silly op schoot
advertentie
advertentie