Afbeelding
Etienne Hessels

Van jonge danseres naar het runnen van eigen dansschool

31 januari 2020 om 11:14 Podiumkunsten

GORINCHEM Van streetdance en jazz tot aan modern. Op de dansschool Larizz Dance Studio worden allerlei verschillende soorten danslessen gegeven voor jong en oud. Larissa Bakker (23 jaar), geboren en getogen in Gorinchem, is inmiddels twee jaar de eigenaresse van haar eigen dansschool en leeft haar droom.

door Amke Streefkerk

Larissa is drie jaar oud als zij begint met dansen. Het is altijd haar droom geweest om van haar hobby haar werk te maken en daar is ze inmiddels goed in geslaagd. Op haar veertiende begon Larissa met het geven van danslessen en is ze inmiddels al een tijdje afgestudeerd als dansdocent en danseres. Dit resulteerde uiteindelijk op haar twintigste tot het openen van haar eigen dansschool: Larizz Dance Studio. ,, Ik ben dus op mijn derde begonnen met dansen bij de dansschool die ik uiteindelijk in 2017 heb overgenomen. Doordat ik al veel dingen voor deze dansschool deed en achter de schermen kon meekijken wist ik wat ik kon verwachten toen ik de dansschool overnam. Ik moet wel zeggen, als je dan uiteindelijk echt je eigen dansschool begint overkomt het je allemaal pas echt.'', aldus Larissa.

LARIZZ DANCE STUDIO In 2017 ging de dansschool dus verder onder de naam Larizz Dance Studio en was Larissa op twintig jarige leeftijd al eigenaresse van haar eigen dansschool. ,, Ik heb er eigenlijk nooit echt bij stil gestaan dat ik op een jonge leeftijd al een eigen dansschool heb. Dat is ook niet hoe ik er tegenaan kijk. Het was voor mij geen moment waarvan ik dacht: ''Nou, nu ben ik echt volwassen''. Ik denk dat het gewoon heel erg in me zit en daarom is het voor mij ook de normaalste zaak van de wereld. Het hoort gewoon bij me.'' Het was voor Larissa altijd een droom om danseres te worden, maar hierbij dacht ze niet meteen aan het runnen van haar eigen dansschool. ,, Ik wilde in eerste instantie nog even wachten met het hebben van mijn eigen dansschool. Ik wilde bijvoorbeeld eerst nog graag reizen en dat ik thuis alles voor mezelf goed op de rit zou hebben, dus mijn eigen huisje zou hebben. Maar toen kwam deze kans twee jaar geleden zo op mijn pad dat ik dacht dit is mijn kans en die heb ik toen met beide handen gegrepen. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad van mijn beslissing.'', vertelt Larissa.

Larissa heeft inmiddels veertien dansgroepen voor verschillende leeftijds- en doelgroepen. Er dansen in totaal tussen de honderd en honderddertig dansers bij Larizz Dance Studio. De leeftijden lopen enorm uiteen. De eerste danslessen zijn er voor kinderen vanaf drie jaar tot aan de nieuw geïntroduceerde dansgroep: seniordance. ,, We hebben sinds afgelopen woensdagochtend dus de nieuwe groep seniordance. Naast de seniordance groep is er sinds kort ook een G-dansgroep. Dit zijn danslessen voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals het Syndroom van Down. We geven ook verschillende dansstijlen. Deze variëren van streetdance, jazz en modern tot aan FitDance. Ik zou ook nog graag breakdance in de toekomst willen toevoegen aan de dansstijlen waarin wij lesgeven dus dit staat ook zeker nog op mijn lijstje.''

TOEKOMSTPLANNEN Twee jaar na de overname van de dansschool gaat het volgens Larissa steeds alleen maar beter. ,, Op dit moment gaat het eigenlijk echt super goed. Ik moet zeggen dat het derde seizoen, waar we nu inzitten, tot nu toe het beste seizoen is. Het cliché: ''Het heeft tijd nodig'' klopt ook echt wel vind ik. Er zit zeker een goede stijgende lijn in. Dat merk ik bijvoorbeeld ook aan het feit dat er steeds meer dansers bijkomen. Als gevolg hiervan hebben we er ook een extra dag bijgekregen, de vrijdagavond.'' Larissa is aanwezig op de maandag, dinsdag en woensdag en op de vrijdag is er een collega van haar aanwezig. Naast dat Larissa haar eigen dansschool runt is ze ook nog actief als danseres in onder andere dinnershows. Voor de toekomst heeft Larissa ook al duidelijke plannen. ,, Mijn streefdoel is om uiteindelijk vijfhonderd leden te bereiken. Daarnaast zou ik ook heel erg graag mijn eigen pand willen hebben. Ik huur nu namelijk de dansstudio in de Van Rappardhal. Maar het zou helemaal te gek zijn, wanneer ik dan mijn eigen pand heb, dat mensen van buiten Gorinchem speciaal naar mijn dansschool komen om lessen te volgen. Ik zou dan graag alles uit handen willen geven wat betreft het lesgeven. Er zijn dan topdocenten die de lessen geven zodat ik mij kan focussen op de administratieve- en organisatorische kant van het runnen van een dansschool.''

Voor meer informatie: info@larizzdancestudio.nl. Hier kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor een gratis proefles.

advertentie
advertentie