Afbeelding
Windroos

Open dag Windroos in het donker

31 januari 2020 om 12:06 Onderwijs

GORINCHEM Een uur vóórdat de open dag op de Windroos begon, gebeurde datgene wat elke school vreest: de stroom viel uit. Netbeheerder Stedin liet weten dat dit mogelijk tot halverwege de avond kon duren. In de regio was slechts één bedrijf dat heel snel een noodaggregaat kon leveren, maar dat zou wel betekenen dat er een uur zonder verlichting, computers en tv-schermen moest worden overbrugd.

Dat bleek geen probleem voor team en leerlingen van de Windroos, er werden allerlei creatieve oplossingen bedacht. Uit kasten en laatjes kwamen allerlei kaarsjes en andere lichtbronnen tevoorschijn. Én, de Windroos had maanden eerder al bedacht om de bezoekers als presentje een fietslampje mee te geven; een verwijzing naar de merkbelofte van de Windroos 'Durf te stralen'. Die kwamen nu goed van pas.

De groep 7 en 8 leerlingen vonden het eigenlijk wel heel leuk en sommigen dachten zelfs dat de school het zo gepland had. Gelukkig was er na een uur weer (nood)stroom, zodat de open dag op de geplande manier door kon gaan. Vroege middagbezoekers die de Windroos ook nog een keer met verlichting willen zien, zijn evenals andere belangstellenden, alsnog welkom.

advertentie
advertentie