Aquarel Teun Verduin H. Geest Kapel
Aquarel Teun Verduin H. Geest Kapel eigen foto

culturele zondag 9 februari

2 februari 2020 om 00:45 Kunst Deel je nieuws

Wandel de Gorcumse binnenstad in en loop tijdens culturele zondag gezellig binnen bij diverse galerieën, musea en theaters.

Optredens:

In Peeriscoop neemt Gorcumse pianoman Daniel Roos het publiek mee in een concert met eigen werk en bewerkingen van zijn favoriete artiesten. Aanvang 16 uur. Entree € 12,50 inclusief consumptie. In de Caponnière is een expositie van aquarellen van Teun Verduin. Tevens met optredens van twee leden van Jolie Coeur. Verder is het Akoestisch Open Podium in café De Keizer vanaf 16 uur geopend voor iedereen die zich wil en kan presenteren op het gebied van muziek, rap, rock, cabaret of poëzie. Het Zevende huis is tijdens deze zondag gesloten.

 

Gorcumse musea:

In het Gorcums Museum vindt een fotoshoot plaats door Karin Mollemans. Laat je portretteren in de stijl van de expositie ‘Het geheim van de meester’. Verder is Roy Tepe, gastconservator van de expo over de Martelaren van Gorcum persoonlijk aanwezig. In het Hendrick Hamel museum vindt een eenmalige tussenexpositie plaats van Koreaans aardewerk. In het minimuseum op de eerste verdieping van de Aanlegsteiger is er spionage afluister apparatuur te zien met uitleg van Hugo Ouwerkerk.

 

Galerieën

In Galerie ‘Kunst bij Karel een expo van o.a. Merel van de Velden. Zij maakt sieraden van keramiek. In de kruitmagazijnen van Symposion is de expositie ‘Ego’s onderweg’ van Dickjan Hoogstraten geopend. In atelier 2vier8 vindt om 13.30 uur een opening plaats van het werk van Patrick de Wit uit Arkel.

In het atelier voor klavecimbelbouw van Boudewijn Verhoef geeft hij uitleg over dit eeuwenoude ambacht. Daarnaast is er een expositie van glaskunstenares Marja Steinmetz en fotograaf Chris Timmers.

Gorcum vertelt

In het ‘Gorcum vertelt’ café in bistro Piccolo ontvangt gastvrouw Arida van Baardewijk twee sprekers met indringende nog niet eerder vertelde verhalen, die een goed beeld geven van de organisatie van de evacuatie tijdens de bijna ramp van 25 jaar geleden. Ad Snoek vertelt wat het betekende om in deze hectische dagen hun huis te ontruimen. Voormalig brandweercommandant Dick Bosch vertelt over de crisisstaf met brandweer, ambulancedienst, politie en leger onder leiding van de burgemeester. Aanvang 14 uur, toegang is gratis maar er kan niet gereserveerd worden.

 

Uitgebreide informatie over het programma en alle deelnemende instellingen zijn te vinden op www.culturelezondaggorinchem.nl  

 

advertentie
advertentie