Afbeelding
Fortes Lyceum

Fortes Lyceum ontvangt uitwisselingsstudenten

4 februari 2020 om 10:43 Onderwijs

GORINCHEM Een bont gezelschap van allerlei verschillende nationaliteiten werd afgelopen week door het Fortes Lyceum in Gorinchem verwelkomd.

Al ruim 20 jaar vinden er op het Fortes Lyceum uitwisselingen plaats. Alle vierdejaars mavo en havo en vijfdejaars Atheneum leerlingen kunnen deelnemen aan deze uitwisseling. ,,Dit jaar hadden we bij elkaar 260 deelnemers. De helft uit Nederland en de andere helft kwam uit Italië, Hongarije, Canarische Eilanden, Finland en Portugal", vertelt Rita von Hebel, docent aan het Fortes Lyceum.

Alle buitenlandse studenten logeerden bij de Nederlandse scholieren thuis. In maart vertrekken de Nederlandse leerlingen naar het buitenlandse adres voor het tweede deel van de uitwisseling.

Er werd gezamenlijk gewerkt aan allerlei onderwerpen die te maken hebben met overeenkomsten en verschillen in cultuur van de deelnemende landen. Er werd gezamenlijk gegeten, gedanst en er waren verschillende excursies. Amsterdam mocht natuurlijk niet ontbreken en verder bezocht het gezelschap Rotterdam, Den Haag, de Maeslandkering. ,,Niet allemaal tegelijk en ook niet allemaal dezelfde dingen, want dat zou wel een massale invasie betekenen", aldus Van Hebel. ,,Inmiddels is iedereen weer veilig thuis en kunnen we terugkijken op een succesvolle en geslaagde week."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie