Zwangere dame
Zwangere dame pixaby

Sporten voor en na de bevalling

5 februari 2020 om 11:17 Column Deel je nieuws

Vrijdagochtend 14 februari van 10 tot 12 uur verzorgt Anne Eschauzier van Mama’s Tijd een sportlesje voor bezoekers van het MamaCafé van de LimonadeBrigade. 

Anne Eschauzier is moeder van twee zonen (3 en 5 jaar oud) en woont in Leerdam. Sinds twee jaar geeft ze sportles aan zwangeren en (onlangs) bevallen dames. Vandaag geeft ze een voorproefje tijdens het MamaCafé.

De sportlessen die Anne geeft vinden gedurende het hele jaar en altijd buiten plaats. Een goede conditie zorgt ervoor dat je energieker je bevalling in gaat en sneller herstelt ná je bevalling. Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling kan ervoor zorgen dat je beter slaapt, minder stress ervaart, dat je bloeddruk daalt, je minder piekert, je je weerstand verhoogt en dat je je lichaam soepel en sterk maakt en houdt.

De lessen van Anne bestaan uit verschillende soorten training en oefeningen. Hierbij kunnen jullie denken aan cardiotraining, spierversterkende oefeningen, oefeningen rondom balans en souplesse, bekkenbodemoefeningen, core training en oefeningen om het uithoudingsvermogen te vergroten.

De lessen die Anne geeft vinden plaats in Leerdam, elke woensdagochtend van 9 tot 10 uur. Voor deze lessen heb je geen sportervaring nodig en je kunt op elk moment instromen. Het uitwisselen van ervaringen met andere moeders rondom zwangerschap en bevalling wordt door de deelneemsters aan de lessen van Anne als zeer waardevol ervaren.

Meedoen aan de genoemde activiteiten is niet verplicht, jullie mogen ook gewoon lekker komen spelen en limonade, koffie of thee drinken. 

Het MamaCafé is op vrijdagochtend van 10 - 12 uur in de LimonadeBrigade in Gorinchem. Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl en op de Facebookpagina. Voor meer informatie over de sportlessen van Anne Eschauzier kijk op https://www.mamastijd.nl. 

advertentie
advertentie