De dans over commedia dell’arte
De dans over commedia dell’arte Marlies de Jongh

Eerstejaars studenten Da Vinci College trakteren ouders op theater

6 februari 2020 om 12:12 Onderwijs Deel je nieuws

Dinsdagavond hebben eerstejaars studenten van de sector Gezondheidszorg & Welzijn van het Da Vinci College een danstheater-voorstelling opgevoerd. Hoewel de spanning tijdens de generale repetitie voelbaar was, was er op het moment suprême absolute concentratie met als resultaat een mooie uitvoering.   


De show heette “Alles is Theater” en ging over verschillende theatervormen: Griekse tragedie, commedia dell’arte, absurdistisch theater, opera, politiek theater, musical, volkstheater en revue. In drie uur tijd werden de studenten klaargestoomd voor de show.

 

Behalve dat studenten op deze manier met verschillende theatervormen in aanraking kwamen, maakten ze ook kennis met alle facetten van het maken van een voorstelling en leerden ze presenteren. Stefan, student van de opleiding Onderwijsassistent, vertelde: “Dansen is niet helemaal mijn ding, maar samen aan een mooie voorstelling werken is leuk! Je komt dankzij dit project uit je comfortzone. Je krijgt respect voor elkaar en bent samen trots op het eindresultaat”. Joanda Eilander, docent, hoopt op wat meer zelfvertrouwen bij de student: “Als je durft te dansen op het toneel, dan verleg je je grenzen, je bent even weg van de gebaande paden. Ik hoop dat ze aan het einde van de avond trots zijn en met een glimlach terugkijken op deze voorstelling”

 

De regisseur van “Alles is theater” is dramadocent en oud danser van het Scapino Ballet Gerrit Oldenburg. Hij werd ondersteund door dansdocenten van Projects Unlimited. Deze professionals wisten de studenten te motiveren en te helpen een persoonlijke grens te overschrijden om op het toneel samen tot een mooie uitvoering te komen.


De zaal zat vol met ouders en vrienden, zoals de ouders en vriend van Eveliene, studente Dienstverlening. Ze hadden wel zin in een avondje uit en hadden alle vertrouwen in de danskwaliteiten van Eveliene. Tijdens de show was er een mooie afwisseling van sfeer, van ritme, van groep tegenover solo. Eveliene en alle andere studenten hebben laten zien dat ze dit project tot een goed einde kunnen brengen. Juf Joanda had het al voorspeld: de studenten waren na afloop blij en ontvingen het applaus trots tijdens de grand finale.

advertentie
advertentie