Wereldvrouwendag in PoGo

5 maart 2018 om 19:18 lokaal

GORINCHEM PoGo besteedt zaterdag 10 maart groot aandacht aan Wereldvrouwendag. Dat gebeurt met een compleet programma met muziek en aandacht voor de positie over velerlei gebieden als werk, onderwijs en gezondheid. Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Birgitte Staal van PoGo is optimistisch over het welslagen van Wereldvrouwendag. ,,Al in november zijn we ons gaan oriënteren want we willen met PoGo meer zijn dan een podium waar elke week 2 of meer bands optreden. We hebben al tal van sociaal culture activiteiten en dit past daar zeker bij."

De positie van vrouwen op het gebied van zorg en welzijn, arbeid, onderwijs, veiligheid etc. is momenteel erg actueel. Ook in Gorinchem, waar wordt gewerkt aan het emancipatiebeleid. Brigitte Staal: ,,Doe er wat ons betreft maar participatiebeleid bij. In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgelegd dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben, maar de praktijk is helaas nog vaak anders. Ook in Gorinchem en vandaar dat we dit oppakken."

Bezoekers kunnen zaterdag terecht op een infomarkt waaraan een groot aantal instellingen en organisaties deelnemen: Vrouwen van Nu, gemeente Gorinchem, Vrijwilligers Steunpunt, Clientenraad van Avres, Gorcum Beweegt, Leger des Heils, Amnesty International, Cultuurfabriek en Dress for Success. Wethouder Eva Dansen zal het gemeentelijk emancipatiebelid nader toelichten

,,Het sluit allemaal prima op elkaar aan," zegt Staal. Vrouwen krijgen informatie over hoe een goede CV op te stellen. Taalonderwijs, vacatures, kleding bij een sollicitatiegesprek, vrijetijdsbestedingen, opvang etcetera. Het is er allemaal. De aankleding wordt gezellig met voldoende ruimte voor persoonlijke gesprekken en gelet op de actualiteit verwachten we veel bezoekers. Natuurlijk zijn ook mannen welkom, zij zijn immers heel belangrijk waar het gaat over emancipatie."

's Middags treden ook twee dameskoren op in de grote concertzaal: Bewitched en het Vischwijvenkoor uit Woudrichem. Die optredens staan gepland tussen 14.00 en 16.00 uur, de infomarkt gaat dan wel gewoon door.

Ook kunnen organisaties die zich nog niet hebben aangemeld zich na het lezen van dit alsnog aanmelden (mail naar: birgitte@podiumgorcum.nl).

advertentie
advertentie