Van Beeld naar Boodschap Alles over effectief beeldgebruik in communicatie

9 februari 2020 om 08:42 Nieuws Deel je nieuws

Op maandag 17 februari organiseert het Communicatieplatform Gorinchem (CPG) haar eerste bijeenkomst van het jaar. Het thema is: ‘effectief beeldgebruik in communicatie. Op een leuke en sfeervolle locatie, fotostudio Ziezo, Balensteeg 18, Gorinchem, gaan de CPG-leden zich verdiepen in de kracht van beeld.

Er wordt weleens gezegd: “één foto zegt meer dan duizend woorden”. Foto’s en beelden hebben dus zeggingskracht. Maar waar komt dat eigenlijk door? Dat gaan de leden van het CPG deze avond met elkaar ontdekken. Het programma begint om 20.00 uur (ontvangst: 19.30 uur). Samen met Johannes van Camp en Alex Willemse, wordt dieper ingegaan op de communicatiekracht van beeldmateriaal. Waarom werkt de inzet van foto’s goed om een communicatieboodschap over te brengen? En wat zijn de verschillen tussen online en offline beeldmateriaal? Op dit soort vragen krijgen de aanwezigen op deze avond antwoord. Kom gerust een kiekje nemen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het CPG.

Het CPG bestaat uit Gorinchemse professionals in het communicatievak o.a. communicatieadviseurs, journalisten, (pers)fotografen, vormgevers en marketeers. Inmiddels telt het CPG zo’n 65 leden. Een aantal keer per jaar komen zij bij elkaar om kennis met elkaar te delen. Op deze informatieavonden wordt vaak gebruikgemaakt van een gastspreker, die een interessant onderwerp of speciaal thema presenteert. “Deze keer wilden we het eens over een andere boeg gooien”, aldus Ilse Bastmeijer. “We hebben zoveel kennis en expertise in huis, waarom zouden we daar geen gebruik van maken?”

Ilse zat voorheen in het bestuur, maar is recentelijk overgestapt naar de programmacommissie. Naast oudgediende Briël van Rijsbergen is de commissie dit jaar uitgebreid met Agnes de Jong en Rudy Breddels. “Verandering van spijs, doet eten”, stelt Ilse. Zeker in de communicatiebranche verandert er nogal eens iets. Nieuwe trends en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het CPG verwacht met de nieuwe commissie weer leuke nieuwe ideeën te bedenken om de leden te blijven inspireren. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder.

Ben je nieuwsgierig naar het CPG of wil je een keer een bijeenkomst bijwonen? Je bent van harte welkom! Meld je aan via www.cpgorinchem.nl, introducés betalen een bijdrage van 17,50. Voor meer informatie: www.cpgorinchem.nl

advertentie
advertentie