Voor het bezit van honden moet in Gorinchem ook in 2020 nog worden betaald.
Voor het bezit van honden moet in Gorinchem ook in 2020 nog worden betaald. Wijnand Kooijmans

Gorinchem blijft ook in 2020 hondenbelasting heffen

11 februari 2020 om 08:42 Dieren

GORINCHEM In steeds minder gemeenten hoeft nog belasting te worden betaald voor het bezitten van een hond. Dit jaar wordt in nog ongeveer de helft van de gemeenten hondenbelasting geheven. Gorinchem behoort nog wel tot het slinkend aantal hondenbelastinggemeenten. In Gorinchem betaalt men voor de eerste hond 79 euro, en ook voor elke volgende hond. Voor een kennel geldt een bedrag van 130 euro. In Gorinchem wordt voor 2020 een totaalopbrengst van 163.000 euro hondenbelasting verwacht. Dat is 4,41 euro per inwoner. Een hondeneigenaar hoeft geen belasting te betalen voor blindengeleidehonden, hulphonden en puppy's tot drie maanden oud die bij de moederhond zijn.

De opbrengst van de hondenbelasting behoort tot de algemene middelen van de gemeente. De opbrengst hoeft dus niet te worden gebruikt voor hondenvoorzieningen (uitlaatvelden, gratis hondenpoepzakjes en prullenbakken), al doen sommige gemeenten dit wel.

MEER LEZEN? Lees hier meer over het heffen van hondenbelasting in de rest van het land. Inclusief statistieken en interactieve kaart. 

advertentie
advertentie