Collectie Amnesty International

1 maart 2020 om 11:10 Maatschappelijk

GORINCHEM Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt van 9 tot 14 maart haar jaarlijkse collecteweek, waarbij door het hele land dertienduizend vrijwilligers met collectebussen langs deuren en straten gaan om op te kunnen blijven komen voor de slachtoffers van schendingen van mensenrechten over de gehele wereld. Ook in Gorinchem zijn de medewerkers met hun groene bussen binnenkort vinden, zoals in het Piazza.

Omdat Amnesty onafhankelijk wil blijven van overheden, politieke groeperingen en andere machthebbers, neemt zij geen geld aan van hogerhand maar alleen uit handen van mensen thuis of op straat met wat losse euro's op zak of met een potje naast de voordeur.

Het afgelopen jaar zette Amnesty zich bijvoorbeeld in voor de Syrische Sarah Mardini en de Ier Sean Binder, die werden beschuldigd van spionage, mensensmokkel en het lidmaatschap van een misdadige organisatie, omdat zij het hadden gewaagd als vrijwilligers op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee te redden, waarmee zij nu gevangenisstraffen van 25 jaar riskeren.

advertentie
advertentie