Afbeelding
Foto: Henriet Vink/BDU

Net geplaatste camera's in gymzalen worden verwijderd

14 februari 2020 om 15:36 Politiek

GORINCHEM In vijf gymzalen (Sportpunt Stalkaarsen, Sportpunt Haarwijk, Sportpunt Lingewijk, Sportpunt Centrum en Sportpunt Wijdschild) in Gorinchem zijn deze week camera's opgehangen. De camera's zijn opgehangen om vernielingen in de gymzalen tegen te gaan. De geplaatste camera's hebben nog niet aangestaan en dat gaat ook niet gebeuren.

De gemeente Gorinchem laat weten dat er bij de gemeente vragen zijn gerezen of alle andere beschikbare instrumenten of maatregelen al genomen dan wel ingezet zijn. Dit heeft er toe geleid dat de gemeente tot een heroverweging is gekomen. Het college van B&W gaat op zoek naar andere oplossingen.

De aanschaf van de camera's bedroeg ruim 9000 euro. De geplaatste camera's hebben nog niet aangestaan. Er zijn derhalve ook geen beelden gemaakt. De camera's worden zo spoedig mogelijk verwijderd. Gebruikers van de gymzalen zijn of worden op korte termijn geïnformeerd.

De gemeente koos in eerste instantie voor de camera's omdat de afgelopen jaren veel incidenten bij deze gymzalen hebben plaatsgevonden. Die varieerden van kapot gemaakte radiatoren en roosters, flinke beschadigingen aan deuren en vloeren, kapotte speel- en spelmaterialen tot besmeurde vloeren in kleedruimten.

De gemeente geeft aan dat veel oplossingen mogelijk zijn. ,,We willen vooral leren van goede ervaringen uit de stad en elders. Daar gaan we verder naar kijken."

advertentie
advertentie