Afbeelding
Esther Coumans

'Het is een feest van herkenning'

17 februari 2020 om 07:34 Muziek

GORINCHEM ,,Dit is ons jaar. Dan gaan we evalueren of we wel of niet doorgaan." Aan het woord is Hannie van der Spoel, initiatienemer van de nieuwe stichting Bruisend Gorcum, een stichting die onder andere probeert om de dansfeesten in de stad en regio te introduceren. De aftrap is 7 maart in Podium Gorcum (PoGo) met het dansfeest 'You should be dancing! De Stad Gorinchem mag hiervoor 3x2 kaarten weggeven.

door Esther Coumans

Op de locatie PoGo waar het eerste feest plaatsvindt, vertelt Hannie van der Spoel honderduit over de nieuwe feesten. ,,Een tijdje geleden was ik met wat mensen aan het kletsen en kwamen we er achter dat hier in de regio helemaal niets is om te dansen. Gewoon simpel op van die discomuziek uit de jaren '60, '70 en '80. Ik kom regelmatig op zulke feesten, ver buiten Gorinchem, en het is altijd een feest van herkenning."

DANSFEESTEN De initiatiefnemer ging met de gemeente om de tafel en in oktober is Bruisend Gorcum geboren. De eerste stappen worden zaterdag 7 maart gezet met het feest 'You should be dancing'. ,,We geven alle dansfeesten ook dansnamen, dan kom je gelijk in de stemming", geeft Van der Spoel aan. ,,Het tweede dansfeest staat ook al gepland. Dat is op 14 april in Dordrecht en heeft de naam 'I wanna dance with somebody'. Wij hebben er enorm veel zin in. Aan ons enthousiasme zal het niet liggen." Ze vertelt dat de stichting een harde kern van ongeveer zes personen heeft. ,,Maar eromheen zijn er een stuk of twintig mensen die altijd mee helpen. Ook bij de carbootsale die wij zes keer per jaar organiseren."

IEDERE MAAND Van der Spoel heeft enorm veel ideeën voor Bruisend Gorcum. Toch is ze heel realistisch en hoopt ze dat de feesten gaan aanslaan, zodat ze in de toekomst nog meer kunnen organiseren. ,,Nu staan er vier feesten gepland. We willen het liefst de ene maand een dansfeest in Gorinchem hebben en de andere maand in Dordrecht en zo afwisselen het hele jaar. In de zomer hebben we ook al een Country & Western middag gepland staan. Maar we willen ook stijldansfeesten organiseren of andere dansfeesten. Plannen heb ik genoeg", glundert ze.

Maar eerst het discodansfeest op 7 maart. ,,Het is geen singles party hoor", laat ze weten, ,,iedereen is van harte welkom op deze feesten om lekker te dansen. In het voorprogramma zit Salsa Dushi Dance Company. Zij geven vooraf een korte workshop waar iedereen aan mee kan doen. En daarna draait een topdeejay allemaal lekkere discomuziek. En de aanwezigen kunnen ook nog iets winnen die avond."

De Gorcumse geeft de stichting een jaar de tijd, daarna gaan ze evalueren en kijken ze of ze wel of niet doorgaan. ,,We vinden het heel erg spannend hoe het gaat lopen. En als er mensen zijn die mee willen helpen of goede ideeën hebben voor de stichting, laat je horen. Wij staan overal open voor."

De deuren gaan om 20.00 uur open en het feest duurt tot 02.00 uur. Kaarten kosten 15 euro via bruisendgorcum.nl, aan de deur kosten ze 20 euro.

WINNEN Kaarten winnen voor het eerste feest? De Stad Gorinchem mag 3x2 kaarten weggeven voor het eerste feest. Mail naar de redactie stad.gorinchem@bdu.nl waarom jij graag deze kaarten zou willen binnen. Vergeet je adresgegevens niet te vermelden. Meedoen kan tot en met 2 maart, dan krijgen de winnaars bericht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie