René Krikhaar en Wijnand Timmermans geven voorlichting over hbo ICT
René Krikhaar en Wijnand Timmermans geven voorlichting over hbo ICT Marlies de Jongh

Geslaagde informatieavond over hbo-ICT voor bedrijven en studenten

20 februari 2020 om 12:13 Onderwijs Deel je nieuws

Gisterenavond was er een voorlichtingsavond over de Associate degree opleiding ICT-Engineer, georganiseerd door HBO Drechtsteden op de locatie van het Da Vinci College in Gorinchem. Deze avond was bestemd voor werkgevers en werknemers in de ICT én voor mbo-studenten ICT die meer wilden weten over de mogelijkheid om werken in de ICT te combineren met een 2-jarige duale hbo-opleiding.

Ton den Breejen, locatiedirecteur, hield een korte inleiding, waarin hij benadrukte dat hbo ICT in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven is opgezet. Daardoor sluit het aanbod aan op de arbeidsmarkt. Gorinchem en omgeving richt zich steeds meer op innovatie. De basis van innovatie is ICT, waardoor deze opleiding ook een duidelijk arbeidsperspectief heeft.

Docent René Krikhaar gaf daarna uitleg over de opbouw en inhoud van de opleiding. Zijn sidekick was oud student Wijnand Timmermans en werkzaam bij Proxsys. Samen gaven ze een kijkje in de keuken van de opleiding, waarbij de persoonlijke aanpak en onderwijs op maat de kernwaarden zijn en richtinggevend bij alle onderwijsactiviteiten. Dat heeft resultaat, want het percentage geslaagden is boven het landelijk gemiddelde.

Aan het einde van de avond was er een mogelijkheid tot netwerken en het stellen van individuele vragen aan docenten, bedrijven en aan elkaar. Hieraan was duidelijk behoefte: de meeste bezoekers zochten diverse gesprekspartners op om een nog duidelijker beeld te krijgen van deze kleinschalige, duale ICT-opleiding in combinatie met werk.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.hbodrechtsteden.nl/techniek-ict

advertentie
advertentie