Studenten tijdens de historische tour door Berlijn
Studenten tijdens de historische tour door Berlijn Riëtte de Vries

Studenten Da Vinci College bezoeken Berlijn

21 februari 2020 om 12:45 Onderwijs Deel je nieuws

Het Da Vinci College heeft diverse uitwisselings- en stageprojecten. In het kader hiervan brengen studenten van de Entree opleiding onder begeleiding van docenten op dit moment een bezoek aan de hippe cultuurmetropool Berlijn.

Het programma is afgestemd op de opleiding Zorg & Dienstverlening. De studenten houden zich onder andere bezig met de problematiek van grote steden zoals diversiteit, dakloosheid en armoede. Daarnaast leren ze over de geschiedenis van de DDR, het Naziregime en het huidige multiculturele klimaat in de stad. Deze thema´s kunnen de studenten gebruiken voor hun lessen burgerschap. De studenten wonen zelfstandig tijdens hun bezoek waardoor ze met elkaar het huishouden doen en zichzelf wegwijs moeten maken in de stad. Hiermee werken ze ook aan hun zelfredzaamheid. Docent Petra Korf vertelt: “We zijn inmiddels ruim een week in Berlijn. De studenten leren zichzelf en elkaar steeds beter kennen. Door alle leermomenten zien we bij iedereen groei en ontwikkeling. Voor ons docenten een mooi cadeautje om dit te mogen begeleiden”.

Het Da Vinci College is trots op de internationale projecten. Tijdens een stage in het buitenland verbreden de studenten hun opleidings- en werkervaring. Naast de persoonlijke ontwikkeling maken ze kennis met een andere cultuur en leren een vreemde taal. Een internationale stage-ervaring vergroot aanzienlijk de kansen op de arbeidsmarkt.

advertentie
advertentie