Afbeelding
Biesbosch MuseumEiland

GreenKey-certificaat Biesbosch MuseumEiland

22 februari 2020 om 15:47 Recreatie

WERKENDAM Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Wereldwijd zijn er 3100 Green Key's in 66 landen. In Nederland mogen in 2020 665 accommodaties dit keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Green Key gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2 en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen.

Op 13 februari ontving het Biesbosch MuseumEiland tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key het certificaat 2020, niveau goud, uit handen van NBTC directeur Jos Vranken. Vranken sprak vooraf over de duurzame toekomst van toerisme en recreatie in Nederland.

Met een Green Key certificaat draagt het Biesbosch MuseumEiland bij aan de verduurzaming van ons land en aan de versterking van het duurzame imago van de accommodatie. ,,Met de Green Key dragen wij bij aan de reductie van de CO2 uitstoot per bezoeker. Daarnaast werken we met de Green Key ook aan vermindering van afval, maken we gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en gaan we voedselverspilling tegen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Iedere twee jaar worden we bezocht door keurmeesters die checken of alles klopt. Voor ons altijd weer een mooi ijkmoment waar we staan in het verduurzamen van ons bedrijf", aldus Ingrid Koops, Green Key-coördinator.

Het Biesbosch MuseumEiland ontving het Green Key certificaat, niveau goud, voor het vierde achtereenvolgende jaar.

advertentie
advertentie