Afbeelding
Barend Hazeleger

IFFG ontvangt Herenboeren in Gorinchem

24 februari 2020 om 08:38 Film

GORINCHEM Op 11 maart besteedt het IFFG in samenwerking met Stichting Goeie Grutten aandacht aan het initiatief van agrarisch ondernemer Geert van der Veer van Herenboeren. Deze middag is hij in Gorinchem en toont het IFFG de documentaire 'Eten van eigen Hof' in aanwezigheid van de maker Barend Hazeleger. Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Zij zien grote kansen voor deze coöperatieve boerderijen die burgers gedeeld eigenaar maken van hun eigen boerderij; consumenten dus die samen vraag gestuurd produceren en consumeren.

In de documentaire Eten van eigen hof volgt de documentairemaker ruim een jaar lang drie Herenboeren. Geert van der Veer, bedenker van de Herenboerderij, is in die periode vooral bezig zijn idee landelijk te verkopen. En daarnaast spant hij zich in om een tweede Herenboerderij te lanceren. Monic Holman laat zien wat het in de praktijk betekent om Herenboer in Boxtel te zijn. Eric 't Hoen probeert in de gemeente Ede een Herenboerderij te starten, maar ervaart dat de realisatie van zijn droom op praktische bezwaren stuit. Daarnaast geven ook mensen van buiten de Herenboerenbeweging, zoals Carola Schouten, minister van landbouw, en Floris Alkemade, Rijksbouwmeester, hun visie op dit fenomeen.

In de huidige tijd ligt het voedselproductieproces onder de loep, er vinden veranderingen plaats en er ontstaan nieuwe inzichten en concepten. Maar wat is haalbaar en schaalbaar? Werkzaam in de agrarische sector, betrokken beleidsmaker, bewust consument of geïnteresseerd in het concept Herenboeren en duurzaamheid? Kom dan naar de IFFG Film Food Special en ga na afloop in gesprek met agrarisch ondernemers en de initiatiefnemer van Herenboeren. Dagvoorzitter Jan Arie Koorevaar van Polderconsultancy zal het gesprek vakkundig begeleiden. Meer informatie en aanmelden voor deze special op woensdag 11 maart om 16.00 uur in Theater Peeriscoop via www.iffg.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie