Donderdag 2 april vindt TEDx Gorinchem voor de tweede keer plaats in theater Peeriscoop.
Donderdag 2 april vindt TEDx Gorinchem voor de tweede keer plaats in theater Peeriscoop. Fotografie Studio Ziezo

TEDx inspireert Gorcumers

27 februari 2020 om 10:24 Maatschappelijk

GORINCHEM Wie donderdag 2 april naar TEDx in theater Peeriscoop komt, kan er zeker van zijn dat het een boeiende avond wordt. ,,Als je komt dan krijg je zes interessante talks te horen en een aantal talks zullen zeker relevant voor je zijn", verzekert Erik van de Nadort, mede-initiatiefnemer van TEDxGorinchem.

door Mirjam de Swart

Na een succesvolle eerste editie in 2019 is TEDx terug in Gorinchem. Dit keer wordt er gesproken over drijfveren, karaktereigenschappen en vooroordelen die het leven en werken bepalen. ,,De reacties waren vorig jaar al heel positief, maar we kwamen er wel achter dat er behoefte is aan een meer persoonlijke insteek. Daarom ligt de nadruk van de komende zes talks meer op persoonlijke ontwikkeling", legt Van de Nadort uit.

Volgens Van de Nadort is het succes van de TEDx talks onder meer te danken aan het feit dat er een hele strenge kwaliteitsbewaking is vanuit de wereldwijde organisatie TED. ,,Het evenement is weliswaar onafhankelijk van de wereldwijde TED-evenementen, maar we moeten wel aan allerlei regels voldoen. Die regels zorgen op voorhand voor kwalitatief goede sprekers."

Donderdag 2 april kunnen de bezoekers van TEDx in theater Peersicoop luisteren naar zes boeiende sprekers: mede-eigenaar en voormalig directeur Merford Adrienne Vertooren, forensisch psycholoog Peter Braun, relatietherapeut Wendy Heithuis, de oprichtster en eigenaar van Sustainable Talent Annick Schmeddes, bioloog Daniël Seesink en Glenn Vergoossen die in zijn dagelijks werk mensen helpt een betere spreker of presentator te worden.

'Waarom doen we wat we doen?' Op die vraag proberen de sprekers een antwoord te geven. ,,Ze hebben allemaal hun eigen manier en hun eigen insteek, zonder dat het vaag of soft wordt. Je krijgt echt praktische tips. Ik weet dan ook zeker dat de bezoekers zes interessante verhalen te horen krijgen en er zit voor iedereen relevante informatie tussen", aldus een enthousiaste Van de Nadort.

Van de Nadort kijkt vol enthousiasme uit naar deze tweede editie van TEDx. ,,Het wordt echt een avondje uit zoals ik het graag zie. Ik denk dat het een hele diverse en inspirerende avond wordt. We mogen er ook best trots op zijn dat we zoiets als dit kunnen organiseren in Gorinchem."

Van de Nadort is bovendien erg te spreken over de locatie waar het evenement plaatsvindt. ,,Theater Peeriscoop is groot genoeg om er een mooi evenement van te maken en klein genoeg om het intiem te houden."

Of er volgend jaar een derde editie van TEDxGorinchem komt durft Van de Nadort nog niet te beloven. ,,Het is ontzettend leuk om te organiseren, maar het kost ook erg veel vrije tijd. Eerst maar eens zien om van deze tweede editie wederom een succes te maken."

Kaarten voor TEDxGorinchem zijn te bestellen via tedxgorinchem.nl. Hier is ook meer informatie over de diverse sprekers terug te lezen.

advertentie
advertentie