Afbeelding
BDUmedia

Start proef extra avondopenstelling servicebalies burgerzaken en het klantcontactcentrum

26 februari 2020 om 07:58 Maatschappelijk

GORINCHEM Vanaf 1 april zijn de servicebalies van het stadhuis niet alleen open op donderdagavond maar kunnen inwoners ook een afspraak maken op de dinsdagavond. De servicebalies sluiten op dinsdag en donderdagochtend. Met de nieuwe tijden wil de gemeente onderzoeken wat de meest geschikte openingstijden zijn. De proef start voor een half jaar.

De servicebalies zijn nu geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 – 17.00 uur, op donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. De extra avondopenstelling biedt inwoners zo meer mogelijkheden en flexibiliteit. De nieuwe openingstijden worden gerealiseerd met de bestaande bezetting en budgetten. Daarom zijn de servicebalies op dinsdag- en donderdagochtend gesloten. Het klantcontactcentrum is dan wel telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 140183.

GASTVRIJE AANPAK De gemeenteraad heeft in de zomer van 2019 een motie aangenomen waarin zij het college hebben gevraagd te onderzoeken wat de meest gastvrije openingstijden zijn. Ook werd gevraagd af te zien van het besluit om 100% op afspraak te werken. Ruim 80% van de inwoners maakt een afspraak. Daardoor zijn er geen wachttijden en inwoners kunnen een moment inplannen dat hen het beste past. Voor inwoners die binnenlopen zonder afspraak wordt een passende oplossing gezocht.

Naast de nieuwe openingstijden biedt de gemeente ook steeds meer E-producten: producten die je via de website met Digi-D kunt regelen. In 2020 komen er tien burgerzaken producten digitaal beschikbaar via gorinchem.nl. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uittreksel, het doorgeven van een verhuizing of de aangifte van een geboorte. Uiteraard kunnen de producten ook gewoon via de servicebalies geregeld worden.

De veranderingen van de nieuwe openingstijden worden onder meer via de website en de gemeentepagina bekend gemaakt.

advertentie
advertentie