Bijeenkomst Longpunt: inhaleren is blijven leren

10 maart 2020 om 15:32 Zorg

GORINCHEM Op dinsdag 17 maart vindt een bijeenkomst plaats van Longpunt. Het thema van deze bijeenkomst is: 'inhaleren is blijven leren'. Deze interactieve bijeenkomst is relevant en interessant voor longpatiënten, hun naasten en voor zorgverleners. Deelname is gratis. De bijeenkomst vindt plaats in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.

Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn Tina van de Koppel en Theodora Vastenburg, longverpleegkundigen in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. In deze informatieve en interactieve bijeenkomst geven zij voorlichting over inhalatiemedicatie. Zij bespreken de werking, de bijwerkingen en de nieuwste ontwikkelingen van de inhalatiemedicatie.

Ruim 75% procent van de longpatiënten inhaleert niet goed. Hoe de inhalatiemedicatie het beste gebruikt kan worden komt daarom uitgebreid aan bod. De zorgprofessionals geven uitleg, een demonstratie en deelnemers kunnen oefenen. Bezoekers wordt daarom gevraagd de eigen inhalatiemedicatie mee te nemen.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig. Bezoekers wordt verzocht geen geurtjes te dragen, omdat die benauwdheid kunnen veroorzaken bij longpatiënten. Deze bijeenkomst van Longpunt vindt plaats op dinsdag 17 maart in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem van 14.30 uur tot 16.30 uur (zaal geopend: 14.00 uur).

Info: dordrecht@longpunt.longfonds.nl of op www.rivas.nl, www.beatrixziekenhuis.nl.

advertentie
advertentie