Afbeelding
Pete Linforth (Pixabay)

'Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid goed voorbereid op het coronavirus'

2 maart 2020 om 12:08 Zorg Dossier coronavirus

GORINCHEM ,,Het was niet de vraag of, maar wanneer we te maken zouden krijgen met het coronavirus." Dit zegt burgemeester Reinie Melissant-Briene. ,,De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is hier al weken mee bezig. We zijn al wekenlang heel goed voorbereid."

Als lid van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid houdt burgemeester Melissant nauw contact met de andere betrokken instanties. Zij is erg te spreken over de samenwerking onderling en spreekt haar vertrouwen uit over de diverse hulpdiensten. ,,De communicatie onderling is erg goed. De diverse instanties doen wat er van ze verwacht wordt." 

Het coronavirus roept vragen op bij organisatoren en bezoekers van evenementen, ouders, scholen en andere organisaties zoals kinderdagverblijven of BSO's, laat de gemeente weten op haar website. ,,Voor zowel de (sport)evenementen als voor de scholen etc geldt dat er geen aanwijzingen zijn dat er (sport)evenementen afgelast moeten worden of dat scholen extra maatregelen moeten treffen. Er is op dit moment ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden niet nodig als kinderen geen klachten hebben. Indien hierin verandering komt wordt de gemeente hier tijdig over geïnformeerd." 

Ook meldt de gemeente: ,,We zien op social media dat er vragen zijn van bedrijven, scholen en instellingen over hoe zij moeten handelen nu er besmettingen met het coronavirus zijn in de regio Zuid-Holland Zuid. Zij vragen zich onder meer af of zij geopend kunnen zijn en hoe zij met bezoekers moeten omgaan. Kijk voor het antwoord op de website van de Rijksoverheid.  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Wie vragen heeft over de sluiting van het ziekenhuis en de gevolgen voor bezoekers, patiënten en medewerkers kan contact opnemen met de zorglijn van het Rivas: 0900 - 8440.

Voor alle vragen over corona kan men terecht bij het informatienummer 0800 – 1351.

Voor vragen over het coronavirus lees ook 'Wat doet de regio'

advertentie
advertentie