Afbeelding
BDUmedia

Beurzen Evenementenhal Gorinchem worden niet gecanceld vanwege coronavirus

5 maart 2020 om 10:51 Zakelijk Dossier coronavirus

GORINCHEM De beurzen die de komende tijd plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem gaan gewoon door, laat Easyfairs woordvoerder Patrick Drenthen desgevraagd weten. ,,Wij volgen het advies van de Nederlandse overheid en de gespecialiseerde instanties. Als er beursorganisatoren zijn die anders besluiten, is dat aan hun, maar de RAI, Jaarbeurs Utrecht, Ahoy en wij liggen wat dat betreft op één lijn: de beurzen gaan door." 

,,Wij blijven de actualiteit nauwlettend in de gaten houden. In de tussentijd zien wij dat de voorregistraties onder bezoekers van onze beurzen en events in lijn lopen met de vorige edities. Ook de daadwerkelijke opkomst loopt gelijk aan vorig jaar, zo blijkt uit de afgelopen editie van onze vakbeurs Bakkersvak (1, 2 en 3 maart 2020) in Evenementenhal Gorinchem", vertelt Drenthen. De eerstvolgende beurs die plaatsvindt in de Evenementenhal is het Sign & Print festival op 11 en 12 maart. 

Wel heeft de beursorganisator een aantal preventieve maatregelen genomen met betrekking tot het coronavirus. Deze voorzorgsmaatregelen bestaan onder meer uit een intensievere toiletschoonmaak gedurende de openingsdagen en het plaatsen van desinfectiegel op diverse locaties. Verder wijzen ze de beursgangers nog eens extra op de protocollen van het RIVM. Ook het schudden van handen, iets dat op een beurs veelvuldig gebeurt, wordt afgeraden. ,,Gebruik de smartbadge in plaats van het schudden van handen", aldus de beursorganisator. Met deze smartbadge kan informatie bij de stands gescand worden.

Ook de deelnemersdag van Alpe d'HuZes die zaterdag in de Evenementenhal wordt gehouden, gaat gewoon door.  ,,Wij volgen de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwlettend. We hebben daarvoor contact met Nederlandse en Franse autoriteiten en volgen hun adviezen op. Er is op dit moment geen reden om de Alpe d'HuZes-dag komende zaterdag in Gorinchem niet door te laten gaan. Dit is in lijn met het advies van het RIVM", aldus de Alpe d'HuZes organisatie. Wel is het advies aan mensen die in een van de gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst en die verkoudheidsklachten of verhoging (meer dan 38 graden Celsius) hebben om thuis te blijven. ,,Weet dat je de mogelijkheid hebt om de bijeenkomst te volgen via de livestream op Facebook", geven zij deze mensen als tip mee. 

In Ede heeft de organisatie van de Bouw en Agri Vakdagen wel besloten de beursdagen die in maart plaats zouden vinden vanwege het coronavirus te verplaatsen naar oktober. De beursorganisatie geeft aan geen enkel gezondheidsrisico te willen nemen. ,,Dat is aan hen", reageert Drenthen. ,,Maar wij zien vooralsnog geen enkele reden om beurzen niet door te laten gaan." 

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.gorinchem@bdu.nl

advertentie
advertentie